avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot sa ma opun asfaltarii strazii mele?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot sa ma opun asfaltarii strazii mele?

Buna dimineata. Locuiesc la tara, pe o strada laturalnica, intr-o zona linistita cu multa verdeata. De curand am aflat ca strada noastra urmeaza sa fie asfaltata. Este un proiect vechi, facut de fostul primar iar asfaltul este turnat complet aiurea incat sa treaca pe la personajele "cheie" care erau in primarie la vremea aceea. Eu nu-mi doresc asfalt, haos, galagie, distrugerea pomilor pusi in exteriorul gardului. Pot sa ma adresez undeva? Proiectul am inteles ca a primit aprobare de curand si ca este facut cu fonduri europene.
Cel mai recent răspuns: georgianaflorina , utilizator 14:19, 7 Mai 2017
Daca proiectul a fost deja aprobat si este facut si cu fonduri europene nu prea aveti ce face.

Insa daca considerati ca este afectat mediul iar fondurile europene nu se justifica sa fie cheltuite ptr proiectul respectiv puteti face o sesizare catre primarie, prefectura, guvern si DLAF Romania (Departamentul de lupta antifrauda) care monitorizeaza si verifica modul de gestionare si cheltuire a fondurilor europene.

Intocmiti o notificare adresata catre toate autoritatile respective, adresele de email sau de contact le gasiti pe site-urile lor sau din alte surse de informare

Catre
Primaria X email:
Prefectura Y email:
Guvernul Romaniei, email: drp@gov.ro, pm@gov.ro
DLAF Romania, email: contact.dlaf@antifrauda.gov.ro

Priveste: proiect de asfaltare cu fonduri europene din loc. X jud. Y

Subsemnata, bla bla, va aduc la cunostinta urmatoarele (descrierea situatiei).

Avand in vedere ca protejarea mediului inconjurator este fundamentala in zilele noastre iar proiectul de asfaltare al strazii ..... afecteaza mediul inconjurator, calitatea vietii cetatenilor din zona mentionata prin distrugerea si deteriorarea vegetatiei si a pomilor (daca sunt si fructiferi aveti un +) va solicit verificarea conditiilor in care a fost aprobat proiectul de asfaltare precum si stoparea acestot lucrari.

La DLAF puteti trimite mesajul si prin formularul de contact de pe site-ul institutiei.
[ link extern ] /
Daca primaria a aprobat planul urbanistic general si zonal,daca dv apreciati ca detineti probe rezonabile care sa dovedeasca ca asfaltarea ar genera prejudicii,analizati oportunitatea atacarii in instanta a hotararilor autoritatii publice locale-dar fiind vorba despre proiect finantat prin fonduri europene slabe sanse sa obtineti hotarare favorabila
Inca o intrebare - la mine nu este cazul, dar exista vecini carora li s-a cerut sa isi darame gardurile (cu fundatie de beton, construite de curand) pe banii lor si sa le refaca tot pe banii lor pt ca pe acolo TREBUIE sa se asfalteze. Sunt oameni batrani si bolnavi care nu isi permit. Aici clar este afectata calitatea vietii cetatenilor. Nici ei nu-si doresc asfalt, dar strada in dreptul lor este mult mai ingusta decat proiectul si au obligatia sa-si mute gardul. E normal sa li se ceara asa ceva sau este un abuz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum in curs de asfaltare ridicat cu 30 de cm pana acum - suntem blocati in curte georgianaflorina georgianaflorina Buna seara. Unde ne putem adresa/cum putem rezolva urmatoarea situatie - drumul din fata curtii noastre (strada laturalnica) este in curs de asfaltare cu ... (vezi toată discuția)
Mutare/trasnfer personal contractual in interiorul institutiei. Kyandra Kyandra Buna seara, Tocmai am primit normativul de personal de la prefectura, prin care ma anunta ca am 30 de posturi per institutie si inca 5 posturi separat, ... (vezi toată discuția)
Primarie gargaritza33 gargaritza33 Buna ziua. Intampin o problema si as avea nevoie de raspunsul clar al unui avocat. In urma cu 3 ani,mama mea a deschis succesiunea pentru casa parinteasca. ... (vezi toată discuția)