avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale denumire firma vs marca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

denumire firma vs marca

salut
am un srl - sc abc xyz srl
daca cineva inregistreaza la osim "abc xyz" ma poate obliga sa-mi schimb denumirea firmei ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 14:22, 3 Ianuarie 2006
interesanta problema. cred ca te poate notifica referitor la folosirea neutorizata a marcii lui.
eu am avut o marca A si am facut mentiune despre ea la registrul comertului pentru a impiedica vreo firma sa isi ia denumirea sc A srl.
In nici un caz nu poti fi obligat sa schimbi denumirea societatii.
Mai mult, daca te intereseaza cu adevarat respectiva denumire si vrei sa faci din ea in viitor o marca, te poti opune cu succes [ dar numai daca demonstrezi ca societatea a functionat fara intrerupere sub aceasta denumire] oricarei incercari de inregistrare la OSIM a unei marci cu acelasi nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele unei societati stanbogdan23 stanbogdan23 Am o dilema , va rog ajutati-ma ... Vreau sa ma asociez cu un prieten sa deschid un magazin de haine intrun centru comercial. Societatea are ca domeniu de ... (vezi toată discuția)
Domeniu.ro marcã înregistratã adyv adyv Buna ziua, Am inregistrat un domeniu.ro (sa zicem xyz-abc.ro ca persoana fizica intentionand sa-l utilizez pentru o firma pe care o voi crea ulterior, firma ... (vezi toată discuția)
Schimbarea denumirii firmei, pt agentie de turism, automat si schimbarea licentei de turism? jurj_adela jurj_adela Buna ziua. Am o nelamurire. Daca o agentie de turism isi schimba denumirea firmei, dar nu si numele agentiei, iar aceasta detine o licenta de turism, ... (vezi toată discuția)