avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort la cat timp de baga partajul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort la cat timp de baga partajul?

Buna seara.Michael ma numesc si pe data de 25 aprilie 2017 am avut prima infatisare si ultima,de divort,divort care s-a terminat din vina amandurora.Din 2 ianuarie 2017 eu n-am mai locuit in apartamentul unde locuiam din 2008,apartament ce este proprietara fosta mea soacra.Avem cumparat in timpul casatoriei o masina Volkswagen + o masina marca Smart care aceasta din urma am cumparat-o in totalitate din banii facuti absolut numai de mine din vanzari de produse electronice,ea neparticipand cu nici macar 10 bani la acest Smart.Cand m-au dat afara din apartament,am luat cu mine aceste 2 masini,eu mutand-u-ma la parintii mei la tara.Tot in timpul casatoriei am mai cumparat:masina de spalat,aragaz,hota,mobila,tv,covoare,perdele.
Acum va intreb:eu n-am interes sa bag partaj dar ea(fosta) vrea sa imi ia masinile prin instanta judecatoreasca,deci v-a baga partajul.Cine plateste acei 3% si expertul evaluator?Daca ea nu baga partajul in timp de 1 an de la divort,mai are dreptul dupa,sa il bage?Daca ea baga partajul,eu trebuie sa mai suport vre-o cheltuiala?Ma pot "lega" cumva de acel apartament?
Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:43, 7 Mai 2017
Nu aveti de ce va lega de ap, ca nu era proprietatea dvs, a sotilor. daca ati investit in el, o puteti actiona in judecata pe soacra.
partajul poate fi cerut oricand, e imprescriptibil. Sigur ca fiind vb de bunuri mobila a carur valoare se depreciaza, e in interesul fiecaruia sa se ceara cat mai curand.
Cheltuielile le avanseaza cel ce cere paratjul, dar se recupereaza partial sau in totalitate sub forma cheltuielilor de judecata.
Puteti imparti in natura lucrurile prin buna intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina fara partaj?! michael78 michael78 Divortul s-a terminat acum 2 luni.In timpul casatoriei am cumparat o masina Volkswagen care acum pe piata second valoreaza 5000 eur si care a apucat la mine.Eu ... (vezi toată discuția)
Partaj RainTurcoaz RainTurcoaz Buna ziua. In 2009 am divortat prin acordul partilor de fosta sotie. Locuind impreuna in apartamentul acesteia, dupa divort tot ce am cumparat impreuna a ... (vezi toată discuția)