avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma provoaca!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma provoaca!

Buna ziua!

Sa trec direct la problema: sotia mea si unul din fratii ei au un conflict mai vechi, sa-i spunem fratele X. De fapt doar fratele are o problema cu prezenta sotiei mele in casa lor parinteasca. Nu o doreste, pe motiv ca vrea intimitate, insa cu celalalt frate nu are absolut nicio problema. Ba chiar in trecut a iscat un scandal, s-a ajuns la imbranceli si fratele X a chemat politia, rezultatul fiind un avertisment pentru fratele M. Deci fratele X provoaca un scandal si cheama politia dandu-se victima. Scopul a fost inlaturarea surorii din casa parinteasca.

De curand, fratele X, pe fondul consumarii de alcool cu "iubita" acestuia maritata cu alt barbat, a scuipat-o pe sotia mea și a încercat să o lovească. Precizez că soția mea este însărcinată. Am fost la Poliție a doua zi cu soția, unde aceasta a depus plângere pentru agresiune și jigniri. De față cu noi, polițistul l-a sunat pe fratele X, l-a rugat să se prezinte la Poliție în jumătate de oră, acesta neprezentându-se.
A doua zi l-a căutat polițistul, a treia zi spre seară l-a găsit acasă, i-a luat o declarație în bucătărie. Fratele X țipa la soția mea de față cu polițistul, vociferând că el este proprietar și că eu nu am ce căuta în casa lor, că sunt un străin.
Până la urmă, fratele X a primit un avertisment și polițistul i-a spus acestuia că dacă mai revine la adresă îl va sălta.


Acum problema este că fratele X mă provoacă indirect să reacționez la diferite situații pe care le provoacă intenționat. Pune muzică cu bass și iese din casă, i-a ascuns geaca soției mele în camera lui pe motiv că nu știa că e a ei, îmi stinge lumina când sunt la toaletă plus multe alte situații de genul acesta la care așteaptă să reacționez ca să degenereze intenționat într-un conflict.
Ieri era soția mea la bucătărie cu mama lor și cu o vecină, iar el se duce tiptil și strigă "bau" ca să le sperie, soția mea fiind însărcinată în opt luni și medicul a spus că nu trebuie să se sperie, iar lui i s-a adus la cunoștință de acest aspect. Să nu mai spun că fratele X este tată la rândul lui, însă socrul lui l-a dat afară din casă. Oare de ce?
Fratele M spunea despre fratele X că are probleme de comportament. Tind să cred cu tărie că are dreptate.

Ce să fac în situația aceasta? Să mă duc la polițistul care s-a ocupat de caz? Să îi fac reclamație? După câte știu abuzul emoțional, terorizarea și hărțuirea se pedepsesc de lege.

Cel mai recent răspuns: ClaudePH , utilizator 20:38, 8 Mai 2017
Cine este proprietarul locuintei? Daca tot nu va intelegeti ar fi mai bine sa mergeti sa locuiti cu chirie, mai ales ca vine copilul si aveti nevoie de un mediu propice dezvoltarii armonioase a acestuia.
Proprietarii sunt părinții soției.

Am făcut acest lucru, tot noi am plecat cu chirie, însă analizele sumpe pentru gravide ne-au făcut să renunțăm la chirie și să ne reîntoarcem. Deocamdată suntem într-o situație în care nu ne permitem financiar să luăm o altă chirie.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare instanta fara audiere martor gigelas gigelas Buna ziua, Un cetatean, X, a fost amendat de catre politia locala,pentru ca ar fi participat la un scandal iscat intre el si fratele sau. In realitate,acesta ... (vezi toată discuția)
Persoane dependente de alcool - cum sa-i tinem departe de noi? Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Am 25 de ani. Parintii mei au divortat in 2009 (eu si fratele meu eram deja majori), dar nu au facut partajul. In prezent locuim cu totii (eu, ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)