Buna ziua!
In urma cu 2 zile am avut un accident rutier intamplat din vina mea, neacordarea prioritatii. Victima a fost dusa la spital, i s-au facut radiografii si nu s-a gasit nimic in neregura, prin urmare nu a fost internat. Dupa ce am terminat procedurile cu politia si am ramas intre 4 ochi a inceput amenintator sa spuna ca daca nu ne intelegem amiabil, ma va da in judecata pt daune. Mentionez ca pagubele masinii vor fi rezolvate de asigurare. A spus ca el trebuia sa plece astazi in Anglia cu contract de munca si pt ca din cauza accidentului nu a mai putut ajunge vrea o despagubire de 1500 de euro. Intrebarea mea este daca are dreptul legal sa ceara asa ceva, el neavand nici o vatamare corporala in urma accidentului. Va multumesc anticipat pt timpul acordat.
Are dreptul, avand in vedere ca discutam de o infractiune pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângere prealabilă.
Politia a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, probabil victima va depune si plangere penala, totusi, avand in vedere cele relatate de dvs, nu cred sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale, astfel ca solutia din dosarul penal va fi clasarea, situatie fata de care trebuie sa se adreseze instantei civile daca doreste despagubiri.
In orice situatie, asiguratorul plateste despagubirile.
Sau si mai precis, in cazul in care primeste zile de ingrijiri medicale in urma examenului medico-legal, se poate justifica suma ceruta, doar pt ca nu s-a putut prezenta la locul de munca in data scrisa in contract?
Poate depune.
Doar IML la solicitare constata prin CML daca are sau nu nevoie de zile de ingrijiri medicale in urma leziunilor traumatice suferite.
In ceea ce priveste suma ceruta, v-am spus ca asiguratorul trebuie sa il despagubeasca, nu mai insistati in aceasta directie, daca vreti sa-i dati bine daca nu, nu.
Accident rutier
raduq
Buna seara. Am si eu o problema daca se poate.
In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate.
Soferul ... (vezi toată discuția)