avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu victime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu victime

Buna ziua!
In urma cu 2 zile am avut un accident rutier intamplat din vina mea, neacordarea prioritatii. Victima a fost dusa la spital, i s-au facut radiografii si nu s-a gasit nimic in neregura, prin urmare nu a fost internat. Dupa ce am terminat procedurile cu politia si am ramas intre 4 ochi a inceput amenintator sa spuna ca daca nu ne intelegem amiabil, ma va da in judecata pt daune. Mentionez ca pagubele masinii vor fi rezolvate de asigurare. A spus ca el trebuia sa plece astazi in Anglia cu contract de munca si pt ca din cauza accidentului nu a mai putut ajunge vrea o despagubire de 1500 de euro. Intrebarea mea este daca are dreptul legal sa ceara asa ceva, el neavand nici o vatamare corporala in urma accidentului. Va multumesc anticipat pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 22:58, 9 Mai 2017
Legal nu are treaba cu tine pt daunele materiale si morale are cu rca. nu ii da nimic toti cred ca fac bani usor,iti zic din experienta pt ca si eu am patit si avea 35 zile de la iml
Salut. Stai linistit ca nu are ce sa-ti faca , am trecut printr-un caz asemanator si am stat fara permis 2 ani ca cel pe care l-am accidentat a depus plangere penala impotriva mea si dupa 2 ani am castigat si nu i-am dat nimic . Partea naspa e ca o sa mergi cu dovada pana atunci si ca trebuie sa o reanoiesti la 30 de zile la politie. Atata timp cat nu a stat in spital si nu a fost luat cu ambulanta stai linistit nu te mai speria si ia-ti gandul sa-l despagubesti. Masina si-o face pe asigurare oricat ar fii paguba. In cazul in care nu reuseste lasa-mi mesaj cu nr tau si ati dau un agent sa-l ajute cu tot gratuit
Poate depune plangere dar asta nu inseamna ca va avea sorti de izbnda - ]n ceea ce priveste partea penală fiți liniștit, dosarul se clasează, veți plati o amendă si permisul suspendat 1-3 luni. Pt 90 de zile si peste trebuie sa fie fractură cu deplasare și material de osteosinteză (tijă sau plăcuță) sau scapulo humerală, etc.
Mergeți împreună cu el la asigurator si cu procesul verbal de la poliție in care este consemnat accidentul și evident vinovăția. Asiguratorul poate sa-i dea suma ceruta in timp scurt (suma e mică cca 7000 ron) sau puteți sa-i dați dv banii, cu act notarial și apoi sa cereți de la asigurator banii înapoi (asta trebuie sa discutati cu asiguratorul) - asta ca sa evite victima un proces care poate dura si 2 ani. Dacă asiguratorul nu vrea să dea bani atunci va trebui acționat pe calea instanței care îl va obliga la plata si veti proceda la fel, fie îi dați polița și nu are decât să umble pe la judecătorie fie îi dați banii, cu act notarial și cereți banii înapoi de la asigurator prin instanță. Atenție - el va motiva că trebuia să plece în Anglia etc dar va trebui să aducădovezi, factura biletului de avion etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal in urma unui accident elena 123 elena 123 Accidentul s-a produs ca urmare a neadaptarii vitezei la conditiile de drum(conform constatarilor politiei), cu alte cuvinte eu conduceam si din cauza vitezei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier raduq raduq Buna seara. Am si eu o problema daca se poate. In data de 17.03.2015 am avut in accident rutier vinovat fiind eu pentru neacordare de prioritate. Soferul ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu un accident mai vechi!!! li_a_she li_a_she In urma cu vreo 4 ani am avut un accident cu victima !Eu ma aflam la volan si fiind intuneric si ningea abundent mi-a aparut in fata masinii un biciclist ... (vezi toată discuția)