avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna seara ,am o nelamurire si as dori un ajutor .In data de 4 mai anul curent am avut o tamponare usoara si suna cam asa ; eram parcat pe marginea unui bulevard in parcare ,dau sa ies ma asigur semnalizez banda de linga trotuar libera iar pe a doua cea de lunga ax plin si incep manevra, incadrat mai mult de jumate de pe banda 2 iese un participant la trafic si drept in roata stinga spate si ma arunca un metru spre trotuar .oprim ne dam jos si incepem sa vedem care ce a gresit eu ca el este de vina ,iel ca ieu ..zice sai da asigurarea binenteles refuz.sunam la politie care ne spun sa ne prezentam la pol circulatie .Eu mam dus masina mai mergea dar foarte incet avea puntea rupta ,bun ajuns la pol mi se da un formular sa completez cu schita si alte date .un echipaj se deplaseaza la fata locului deoarece masina 2 nu mai se putea misca ,planetara rupta ,vine si respectivul sofer duoa circa 1 ora si nse apuca la completat formularul la care vine un unchi dea lui si se apuca sa deseneze schita accidentului ,Eu intervin si spun ati fost la fata locului raspuns nu dar ii mic si nu stie politistul se uita la mine si zice sa nu ma bag .,.DUPA ce termina si baiatul declaratia DOMNUL politist ia toate hirtiile si pleca ,dupa si circa 15 minute revine si ma anunta ca :deoarece la iesirea din parcare nu am acordat prioritate imi suspenda permisul 60
de zile si 870 ron amenda ,atunci scot telefonul si ii arat poze de la fata locului cu masinile nemiscate dupa accident ,raspuns nu ma intereseaza ,IAM SPUS SA SCRIE LA MENTIUNI CA REFUZ SA DAU ASIGURAREA PENTRU CA NU MA CONSIDER VINOVAT as vrea daca se poate un sfat in ce sa fac mai departe .mentionez ca sint sofer de 20 de ani iar cel deal doilea sofer de 3 luni
Contestati sanctiunea in instanta unde o sa depuneneti dovezi pentru sustinere....

Insa la iesirea din parcare trebuia sa acordati prioritate ... sunt de parere ca nu veti avea castig de cauza.

eram parcat pe marginea unui bulevard in parcare ,dau sa ies ma asigur semnalizez banda de linga trotuar libera iar pe a doua cea de lunga ax plin si incep manevra, incadrat mai mult de jumate de pe banda 2 iese un participant la trafic si drept in roata stinga spate si ma arunca un metru spre trjavascript:void(0);otuar

Nui corect am inteles dar daca e sa luam principiul masina care va lovit era participant la trafic dvs intrati in trafic din parcare ca atare trebuia sa acordati prioritate ... dar se mai presupune reaua credinta ...
Va recomand sa va angajati un avocat care sa studieze un pic cazul si dovezile dvs.
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
Burghardt Norbert,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident în sens giratoriu: am fost lovit de șoferul unui tir în paralel cu care mă oprisem. cine este vinovat, și ce riscuri pot apărea? florindumitrasc florindumitrasc Buna ziua, Am avut un accident intr-un sens giratoriu cu un autocamion. Acesta era deja intrat in sensul giratoriu pe banda 2 (spre interiorul sensului), cu ... (vezi toată discuția)
Asiguratul nu este de acord cu despagubirea pe asigurare Antoniu_a Antoniu_a Buna seara In data de 5 August 2013 un domn s-a izbit cu masina in spatele masinii mele, dupa ce eu am iesit din parcare, in circa 10 m. La politie nu s-a ... (vezi toată discuția)
Intrarea intr-un sens giratoriu Heredea Heredea Buna ziua. Am o nelamurire si as dori mai multe opinii privind acest subiect.Este vorba despre un accident produs la iesirea dintr-un sens giratoriu.O masina A ... (vezi toată discuția)