Am solicitat Instanţei rezolutiunea unui Contract de Intretinere pentru neindeplinire. Am solicitat proba cu inscrisuri, martori. Din doi martori ai mei unul nu a mai venit, am depus o groaza de documente oficiale, prin care demonstram ca respectiva intretinere nu a fost indeplinita conform contractului incheiat, paratii fiind un frate si sotia lui, nu au depus decat chitante cu cheltuieli de inmormantare, cu toate ca tot acestia au luat ajutorul de inmormantare si ultima pensie a mamei, si cu toate acestea instanta a respins cererea mea. Am depus recurs, si as dorii sa aflu daca sunt sanse reale de a se respecta legea si a mi se face dreptate. Pe parcursul procesului nu am avut aparator, si am avut parte de o multime de sicane din partea avocatei lor si chiar din partea judecatoarei, si bineinteles ca martorii au spus numai tampenii, pentru ca la un moment dat se contraziceau singuri. Multumesc. Din cauza acestui proces si din cauza altor procese care aveau legatura cu succesiunea, am ajuns la neintelegeri cu sotia, si s-a inceput un divort.
In recurs aveti toate sansele sa cistigati dar va trebuie un avocat care sa va sustina cauza , pentru detalii sunati la tel.021/666.59.40; 0744.84.81.83; 0721.47.32.90
Ni mi se pare deloc simpla speta pe care a/ti prezentat/o.In primul rand nu stiu daca sunteti in faza de recurs sau de apel.In apel mai puteti administra probe(martori) cu sanse de a dovedi nerespectarea contractului de intretinere.In recurs ca probe sunt admisibile doar inscrisurile.Cum,in cazul solicitarii anularii contractului de intretinere,se dovedesc IN PRIMUL RAND fapte juridice,inscrisurile nu au pre mare importanta.Daca prin martorii propusi nu ati putut dovedi incalcarea clauzelor contractuale de catre parati,iar partea adversa a dovedit prestarea intretinerii,nu vad multe sanse de castig.Pentru a putea da un raspuns concret ar fi necesar a se cunoste intreaga probatiune administrata.Recomand angajarea unui avocat.
Va multumesc pentru raspunsul de pe forumul avocatnet.ro. As dorii as va informez ca s-a sarit peste apel direct la recurs, însă în cadrul sedintelor din proces, practic paratii nu au demonstrat ca, clauzele contractului au fost respectate, eu aducand atat inscrisuri semnificative, cat si unul din cei doi martori pe care i-am propus ( celalalt refuzand sa se mai prezinte in fata instantei pentru a I se lua declaratia de martor, cu toate ca a fost citat de 2 ori, instanta nu i-a facut nimic ), insa datorita faptului ca nu am avut aparator, a fost practic o porcarie de proces. Singurele inscrisuri pe care Le-au adus papatii au fost chitantele de inmormantare, si pomana. Insa datorita faptului ca paratii au incasat fara drept ajutorul de inmormantare is ultima pensie a mamei mele, este foarte clar ca nu au respectat nici clauza trecuta in contract de a o inmormanta pe cheltuiala lor. Toate astea pe langa faptul ca atata timp cat mama mea nu alocuit in Brasov, acestia nu au avut cum as o intretina. In acest sens am depus acte care certificau aceste lucruri. Din contra mama NE ajuta atat pe mine cat is pe fratele meu, care este unul dintre cei doi care au incheiat contractul ( alaturi de sotia as ). Plus ca au fost multe sicane pe fata in timpul sedintelor, la care Instanta nu a luat nici o masura.
Sigur,intre cele doua notiuni exista o mare diferenta.Cert este ca ma gandeam la rezolutiune,gresit am scris anulare.Ca urmare a raspunsului dvs. am mai multe elemente si tind sa va dau dreptate.Daca nu s/a prestat nici/o intretinere,mai ales ca locuiau in localitati diferite,evident actiunea dvs.era admisibila.Pacat ca v/ati aventurat,fara avocat intr/un asemenea proces.Aveati posibilitatea de a solicita interogatoriul paratilor,proba care in cazuri similare dau foarte bune rezultate.Un singur lucru NU inteleg,CUM ADICA S/A SARIT PESTE APEL? Exista o procedura care trebuie respectata.Nu se poate sari o cale de atac.