Am solicitat Instanţei rezolutiunea unui Contract de Intretinere pentru neindeplinire. Am solicitat proba cu inscrisuri, martori. Din doi martori ai mei unul nu a mai venit, am depus o groaza de documente oficiale, prin care demonstram ca respectiva intretinere nu a fost indeplinita conform contractului incheiat, paratii fiind un frate si sotia lui, nu au depus decat chitante cu cheltuieli de inmormantare, cu toate ca tot acestia au luat ajutorul de inmormantare si ultima pensie a mamei, si cu toate acestea instanta a respins cererea mea. Am depus recurs, si as dorii sa aflu daca sunt sanse reale de a se respecta legea si a mi se face dreptate. Pe parcursul procesului nu am avut aparator, si am avut parte de o multime de sicane din partea avocatei lor si chiar din partea judecatoarei, si bineinteles ca martorii au spus numai tampenii, pentru ca la un moment dat se contraziceau singuri. Multumesc. Din cauza acestui proces si din cauza altor procese care aveau legatura cu succesiunea, am ajuns la neintelegeri cu sotia, si s-a inceput un divort.
Da, iti scapa ceva!!!!
Dreptul la intretinere este un drept personal, netransmisibil prin mostenire, astfel ca mostenitorii nu pot cere ca pestarea intretinerii sa se faca in favoarea lor, dup amoartea beneficiarului intretinerii. Insa, caracterul personal al creantei de intretinere nu influenteaza caracterul patrimonial al actiunii in rezolutiune.
Actiunea in rezolutiunea contractului de intretinere pentru neexecutarea obligatiilor are carcter patrimonial, astfel ca dreptul la actiune se transmite mostenitorilor, acestia putand sa solicite rezolutiunea contractului de intretinere daca debitorul intretinerii nu si-a indeplinit obligatia de a presta intretinerea catre creditorul intretinerii.