avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare schimbare propietar auto.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare schimbare propietar auto.

Buna seara. Fiind la prima masina nu m-am intalnit cu o asemenea situatie. Am cumparat un auto inmatriculat pe RO si vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc pentru a o trece pe numele meu si a-i schimba si nr de inmatriculare.. Am obtinut deja fiscalul de la propietar. Taxa de mediu a fost achitata de el in 2012. Care sunt pasii de urmat si ce alte acte am nevoie.? Va multumesc
Cerere de inmatriculare
Fisa de inmatriculare vizata la circa financiara de care apartine proprietarul
Cartea de identitate a autovehicului (original si copie simpla)
Actul de identitate al solicitantului (original si copie simpla)
Copie dupa asigurarea RCA valabila
Chitanta care atesta plata certificatului de inmatriculare (37 de lei)
Dovada platii pentru placutele de inmatriculare
Procura notariala, in cazul in care actele nu sunt depuse de titular
referitor la fisa de inmatriculare. Am gasit pe site-ul prefecturii Bucuresti etapele inmantricularii : si scrie asa "b) Fişa de înmatriculare, semnată de fostul şi noul propietar, vizată la organul fiscal teritorial competent (în locul vizei fostului propietar se poate depune certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal teritorial competent)" Deci..in locul fisei de inmatriculare pot depune fiscalul de la fostul propietar?
[ link extern ] /

Cel mai bine aici este explicat dar de obicei toate prefecturile au pe paginile de internet aceste informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de inmatriculare nestampilata mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna seara!As dori sa va intreb urmatorul lucru: am cumparat o masina de la Satu Mare,fostul proprietar mi-a dat toate actele,carte de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto radulescu emil radulescu emil Am cumparat anul trecut un autoturism de la cineva si acum vreau sa-l trec pe numele meu, dar nu mai dau de fostul proprietar.Imi trebuie fisa fiscala de la ... (vezi toată discuția)
Intrebare inmatriculare masina alexandru8 alexandru8 Buna ziua. Am si eu o mica problema, recent am cumparat o masina, printr-un intermediar acesta mi-a dat toate actele inclusiv financiaru propietarului de la ... (vezi toată discuția)