avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adeverinta asociatie de locatari pt vanzare imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adeverinta asociatie de locatari pt vanzare imobil

buna ziua...fiti amabili va rog am cumparar un ap prin licitatie publica la anaf in a carui cf erau trecute ca sarcini ipoteci la anaf ,banca si asociatie si despre care mi s-a spus in eventuala adjudecare nu se vor transmite adjudecantului insa in urma disribuirii privilegiilor la asociatie nu a ajuns nici un ban....in momentul de fata doresc sa vand acel imobil dar administratorul si presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi elibereze adeverinta pana nu le achit eu datoria vechiului proprietar...mentionez ca cf acum in urma adjudecarii este liber de sarcini si de la achizitie si pana acum nu am nici o datorie la ei ci sunt la zi cu toate platile...ce as putea face in aceasta situatie ca sa pot obtine adeverinta si sa vand imobilul?va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:07, 10 Mai 2017
ipic_ipic a scris:

despre care mi s-a spus in eventuala adjudecare nu se vor transmite adjudecantului

Vi s-a spus "scris" sau "verbal"? In mod sigur, prima varianta.

Asociatia va poate elibera adeverinta cu datorii, in momentul de fata dvs sunteti proprietarul si nu fostul proprietar executat silit.

Aveti in vedere ca ati cumparat la pret "promotional" cu avantajele si dezavantajele de rigoare in scopul revanzarii si nu al locuirii.

Nu puteti da in judecata asociatia sa va elibereze o adeverinta fara datorii intrucat datoriile exista si sunt reale.

Nu puteti sa dati in judecata fostul proprietar intrucat el nu mai are nicio legatura cu fosta lui proprietate.

Castigi, pierzi, negustor te numesti!
am inteles pct dvs de parere dar eu nu sunt speculant ,cat despre datorii nu cred ca un beton in sine a consumat acele utilitati ca apa ,gaz caldura ci pers care au locuit acolo ,eu nu am avut nici o calitate procesuala cand sau facut acele datorii nu?
datoriile exista si sunt reale aveti dreptate dar sunt pe un nume care le-a facut intr-o anumita perioada in care pe langa dreptul de proprietate avea si obligatii fata de serviciile pe care le-a contractat de la asociatia de locatari....adeverinta ar trebui sa fie pt perioada de cand sunt eu proprietar si pana in prezent caci eu vand fara sa fi facut vreo restanta iar asociatia nu ar trebui sa-l dea in judecata pe cel ce le-a facut acele datorii?
Nu am afirmat ca sunteti speculant.

Pentru a nu va simti jignit de acest apelativ sa spunem ca sunteti "investitor".;)

Iar un "investitor" investeste in vederea obtinerii profitului.

Dar in unele cazuri socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Ati primit din partea executorului ceva scris ca imobilul nu va fi grevat de datoriile existente, certe si reale? Nu prea cred.

Faptul ca dvs ati cumparat in scop de revanzare sau de locuire nu are nicio relevanta, ati participat la licitatie in cunostinta de cauza ca exista datorii pe proprietate.

Datoriile puteau fi facute de un chirias, nu neaparat de catre proprietar.

Achizitia prin procedura de licitatie a unui imobil executat silit prezinta anumite riscuri pe care dvs vi le-ati asumat in momentul participarii la licitatie.

Fostul proprietar a fost executat in scopul acoperirii unor datorii la diversi creditori. Faptul ca suma obtinuta nu a acoperit datoriile restante la un anumit creditor nu ii da dreptul unui adjudecator sa solicite celui executat sa acopere datoriile ramase la bunul achizitionat de catre adjudecator.

Asociatia va poate elibera adeverinta fara datorii daca acestea sunt platite la zi sau cu datorii.
am intalnit si eu situatii asemanatoare: este o problema de vid legislativ aici.

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie de proprietari apartament in executare silita roxana75 roxana75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte se confrunta cu urmatoarea problema: un apartament care a fost executat silit a fost cumparat de o ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)