1. Am dreptul de a renunta la actiunea introdusa la instanta de contencios adm. inainte de primul termen de judecata, in ipoteza in care contest un act administrativ cu caracter individual?
2. In cazul in care in cerere s-a consemnat - din eroare - o afirmatie falsa, renuntarea la judecata m-ar ajuta sa nu mai raspund pt infractiunea de fals in declaratii sau marturie mincinoasa?
Multumesc!
1. Da, puteti renunta la judecata fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa (am retinut ca doriti sa renuntati inainte de primul termen).
Presupun ca vorbiti despre primul termen al cauzei, nu despre prima zi de infatisare.
2. Dvs. sunteti titularul actiunii, cum "s-a consemnat o afirmatie falsa"?
Sau nu vorbiti despre cererea de chemare in judecata? Reveniti cu precizari.
Este vorba despre o Declaratie de venituri pe care eu nu stiu sa o fi semnat. Am facut in cererea de chemare in judecata afirmatia: nu am completat nici personal nici prin reprezentant o astfel de declaratie - cei de la Administratia Financiara sustin ca eu am semnat; mai mult s-ar putea ca eu, intr-un contract de comision sa fi precizat ca ma oblig sa platesc restul de 6% din impozitul de 16%, iar eu am sustinut in cerere ca nu am nicio obligatie de plata;
Si v-ati reamintit ca ati semnat-o sau nu stiti nici acum?
Oricum, pentru linistea dvs., renuntati la judecata. Mie mi se pare exagerat sa fie angajata raspunderea dvs. penala pentru ceea ce ati scris in cererea de chemare in judecata.
Nu stiu exact, dar tind sa cred ca nu am semnat-o, intrucat pe data de 13 mai(cand a fost integistrata) eral in Isai la Facultate. Am suspiciuni ca s-a completat acea declaratie prin reprezentant. Probabil ca atunci cand am semnat contractul de comision am imputernicit pe cineva sa o completeze.