Ca mare iubitor de ciuperci de padure si cunoscator va scriu ca ideea e foarte buna insa mai intai trebuie sa stiti ca aveti nevoie de acordul proprietarilor de padure ca sa culegeti ciuperci. (Legea nr. 171/2010 art. 17) Asta at fi una dintre primele probleme. Puteti incheia contracte cu unitatile administrativ teritoriale care au paduri (comunele din zona de munte au ) composesorate, obsti etc.
Daca le cumparati gata culese de la culegatorii particulari problema de unde le culeg ei nu va priveste iar daca le vindeti en-gros catre alte firme iarasi nu e o problema prea mare.
Prtoblemele apar doar daca creti sa le comercializati in Romania. De ce?
1. Isteria intoxicatiilor cu ciuperci mutante - ciuperci care par din specii comestibile dar sunt corcite cu ciuperci otravitoare. Televiziunile si presa scrisa au imprastia aceasta prostie gogonata ani la rand (probabil sponsorizate de firmele italiene care cumparau ciuperci din Romania) si am vazut avocati, medici si ingineri care credeau asta.
2. Lipsa de educatie a populatiei in privinta modului de pastrare, gatire si a calitatilor ciupercilor de padure s-ar putea sa fie si ea un obstacol.
In rest, nu e prea complicat. Infiintati o societate comerciala cu acest obiect de activitate si daca doriti sa faceti un magazin aveti nevoie de aceleasi autorizari ca pentru orice alt magazin care vinde legume-fructe.
Succes si daca il infiintati cu variant online, fie-va mila de un biet gourmand obez si dati-mi de stire.
Lege nr. 30/2006 privind regulile de sanatate publica la folosirea ciupercilor din flora spontana
[ link extern ]