Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare:
Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns la nici o intelegere amiabila. Sotul meu a parasit domiciliul si nu a dorit sa facem copii. Exista posibilitatea sa divortez prin culpa exclusiva?
Pot folosi documente: acte de inchiriere, prin care sa demonstrez ca sunt separata locativ de sot? Sau este nevoie de martori?
Si cum pot demonstra ca nu a dorit sa facem copii? Este nevoie de martori?
Nu avem copii minori si nici bunuri comune de impartit.
Va rog sa ma ajutati. Este nevoie de avocat si daca da, ar trebui sa ma prezint la prima sedinta si la mediere?
Sotul meu sta cu chirie in Bucuresti, insa detin copie dupa buletinul sau si certificatul de nastere-SOT. Domiciliul il are in BUZAU. Din pacate sotul meu nu doreste sa divorteze. Isi doreste o relatia sau o casnicie la distanta cu intalniri ocazionale, la notar nu doreste sa vina si nici nu isi doreste sa divorteze la tribunal. Din pacate aceasta casnicie la distanta dureaza de 4 ani. El a parasit domiciliu. Eu imi doresc sa pun capat acestei casnicii care din pacate nu are o finalitate si un scop.
Detin certificatul de casatorie si o cerere scanata trimisa in format electronic prin care sotul isi da consimtamantul sa divorteze.
In cazul in care solicit divort din culpa mea exclusiva:
1. Am nevoie de avocat?
2. Trebuie sa ma prezint la toate sedintele de divort?
3. Am nevoie de martori?
Multumesc pentru intelegere.
Pentru proba cu inscrisuri detin actele de inchiriere de la ultimul domiciliu comun AL MEU SI AL SOTULUI si actele de inchiriere prin care sa dovedesc ca am stat cu o colega de garsonira,
Detin certificat de casatorie si copie buletin si certificat nastere sot. Mai este nevoie de martori pentru culpa MEA exclusiva (DIVORT LA CERERE MEA PE TEMEIUL DESPARTIRII IN FAPT MAI MULT DE 2 ANI)?
Nu aveți nevoie de avocat adica nu sunteți obligata sa fiți asistata de avicat, aveți nevoie de martori.
Dacă aveți o căsnicie la distanță, locuiți separat, nu înseamnă că sunteți despărțiți în fapt.
Înțeleg din relatarea dvs ca aveți o relație, ca teoretic sunteți impreuna.
Cereți divortul din culpa comuna. Ca el a părăsit domiciliul, ca nu își dorește copiii, dvs da, ca nu mai va intelegeti, nu comunicați, relaţiile sunt grav vătămate, iar căsătoria nu poate continua.
Cererea se depune la judecătoria pe raza ultimului domiciliu comun.
Taxa e 200 de lei.
Locuim la domicilii diferite, si nu am mai fost cu el de 2 ani, iar de un an nu l-am mai vazut.
Am mai pastrat legatura foarte rar prin mesaje telefonice, prin sms-uri (am incercat sa il conving sa se reintoarca la familie).
Atunci cereti divortul pe motuvul despartirii in fapt pe o perioada mai mare de doi ani, daca ziceti ca va asumati vina la divort.. ( prevederea asta ar trebui schimbata ) , Aveti nevoie de martori.
Taxa e de 100 de lei.