avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot obtine o copie a unui certificat de deces de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot obtine o copie a unui certificat de deces de la starea civila?

Tatal meu vrea sa dezbata mostenirea, dar fiul unchiului decedat se opune. La notariat au cerut copie dupa certificatul de deces si fiul refuza sa o dea. Tatal fost la starea civila si acolo i-au spus ca nu pot elibera o copie (eu ma indoiesc). Poate fi dezbatuta mostenirea daca celalalt nu se prezinta?
Cel mai recent răspuns: 32aly , utilizator 10:18, 11 Mai 2017
In astfel de cazuri dezbaterea mostenirii se face in instanta de judecata.
Se intelege ca succesiunea se face dupa decesul fratelui tatalui dvs., ce drept de mostenire are tatal intrucat in cazul existentei descendentilor directi alti mosteniri colaterali nu prea au drept.
Titlul de proprietate este pe numele a 4 frati, din care doar tatal meu este in viata. Deci doar instanta este solutia.
Puneti-i in vedere varului ca toate cheltuielile de judecata inclusiv avocatul si expertizele necesare se vor pune in sarcina celui/celor care se opun si vor pierde procesul.
Si ca ar fi mai benefic ptr toti mostenitorii sa se inteleaga si sa faca succesiunea pe cale amiabila la notariat.
MUTUMESC FRUMOS!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul si/sau verisorul? koko2010 koko2010 Va rog un raspuns. Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Crisant76 Crisant76 Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)