avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs suspendare executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs suspendare executare

As avea nevoie de o opinie in urmatoarea problema:
Actiune in revendicare formulata de o persoana fizica A impotriva unei persoane juridice B asupra terenului X. Curtea suprema de justitie stabileste in cele din urma, cu autoritate de lucru judecat valabilitatea titlului reclamantei A. Cauza a fost trimisa de instanta insa la Curtea de Apel pentru a se stabili exact suprafata de teren care trebuie lasata in deplina proprietate reclamantei.
Curtea de Apel stabileste identitatea suprafetei in cauza si obliga parata B sa lase terenul in proprietatea reclamantei.
Parata B introduce recurs impotriva hotararii Curtii de Apel.
Intrebarea mea este daca in aceasta situatie recursul suspenda executarea hotararii sau reclamanta poate cere oricand punerea in posesie.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sbucuresti , utilizator 12:54, 22 Septembrie 2009
din ce vad este o hotarare definitiva(nu si irevocabila, inca) si se poate porni executarea,
La cerere, instanta sesizata cu judecarea recursului poate dispune, motivat, suspendarea executarii hotararii recurate.
Suspendarea la cerere a executarii hotararii poate fi acordata numai dupa depunerea unei cautiuni ce se va stabili, prin incheiere, cu ascultarea partilor in camera de consiliu, scop in care acestea vor fi citate in termen scurt, chiar inainte de primul termen de judecata, daca este cazul.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Punerea in executare a hotararii poate fi ceruta de oricare parte?
Sau mai concret...daca am introdus recurs, mai pot cere punerea in executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu sau fara depunerea unei cautiuni pentru suspendarea executarii unei hotarari recurate ? ioanapsy ioanapsy Este valabila partea \"cu sau fara depunerea unei cautiuni \" in cazul in care doar cer suspendarea executarii hotararii recurate odata cu depunerea ... (vezi toată discuția)
Se poate disjunge cauzele ? bukinst bukinst Intr-un proces la Legea 10/2001, apelurile promovate de PRIMARIE si DIRECTIA FINANTELOR PUBLICE au fost respinse de Curtea de Apel. Primăria a avut calitatea ... (vezi toată discuția)