avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani firma reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani firma reabilitare

Buna seara,

Suntem in reabilitare si evident ca s-a consumat energie electrica. Multa! La regularizare fact fiscala (ff) a indicat o suma de 3145 ron/ sc1 (la acest contor s-au bransat) si 235 ron/ sc2. Perioada indicata in ff este aceeasi cu perioada in care s-a lucrat. Fiind 2 scari, respectiv 2 contoare, listele au fost intocmite conform acestor facturi, fiecare scara cu factura aferenta.
Intrebarea este: ff nu metioneaza ca e reabilitare, desigur, asta o stim noi si firma. Cum trebuie distribuite sumele in listele de intretinere:
a) conform art 44 din HG 1588 (per cota parte indiviza), care spune: "cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună". sau
b) pt ca este o ff de energie electrica, se va distribui per nr persoane? Redau: "Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc în condominiu {...} si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare".

Va rog sa ne ajutati cu un raspuns ca sa stim cum procedam. Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: anaoi75 , utilizator 23:50, 11 Mai 2017
A fost incheiat un protocol intre asociatie si firma care a reabilitat?
De ce considerati ca proprietarilor trebuie sa se repartizeze ee consumata ptr reabilitare?
Firma trebuie sa detina contor propriu de inregistrare a consumului de e e intrucat avea organizare de santier.
Din bransamentul blocului banuiesc ca au incalzit si cusca paznicului care a pazit polistirenul
Da, asa e: din bransamentul blocului s-au incalzit si paznicii! Din pacate pentru noi, am intrat in acele zile de gratie dupa data scadenta cand trebuia platita ff (intarzierea platii ar fi atras costuri suplimentare).
Categoric ca nu trebuie suportat de locatari acel consum de energie electrica al firmei, insa chiar si cu acel contor pasant, tot contorul principal inregistra acel consum (am facut si reclamatie la furnizorul de en elect si au verificat ambele contoare, care sunt functionale).
Ce fel de protocol trebuia incheiat cu acea firma? Nu stiu de vreunul incheiat intre cele doua parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza gazul consumat. Jean Valjean Jean Valjean Suntem un condominiu care inregistreaza prin acelasi aparat consumul de gaze la bucatarii si cel folosit la incalzire - avem centrala proprie a blocului. Care ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari getaiuliana getaiuliana Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare.Asociaria de locatari a hotarat sa ne puna sa platim si noi , cei care suntem debransati de la ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli alexandrux alexandrux Am si eu o intrebare asociatia noastra de prorietari este formata din 60 de apart. repartizate in trei scari de bloc delimitate separat ( inst. de alimentare ... (vezi toată discuția)