Buna ziua.
Sunt in situatia de a plati pensie alimentara si popriri pe salariu - credite.
Stiu ca maxim ce se poate face poprire pe salariu este de 1/2 din salariul net.
Daca eu la data acesta achit pensia alimentara "din mana", fara a fi poprita pe salariu, PENTRU restul de sumei ce poate fi poprita - in vederea achitarii creditelor, Departamentul Financiar va tine cont de suma ce o achit ca si pensie alimentara, astfel ca acestea cumulate sa reprezinte 1/2 din salariul net, SAU trebuie sa mi se faca poprire pe salariu si suma ce reprezinta PENSIA ALIMENTARA?
Opinia mea este ca sa prezint departamentului financiar o copie conform cu originalul a deciziei de stabilire a pensiei alimentare, pt. a tine cont de suma prevazuta in ea!
Multumesc anticipat!
Am mai raspuns: angajatorul nu va tine cont decat de popriri. In rest...va descurrcati. Grija angajatorului este sa nu devina responsabil din cauza validarii de poprire, In rest...nu e responsabil ca ceea ce primiti net...cheltuiti cu copilul sau la pacanele. Angajatorul va plateste ptr ca prin munca dvoastra ii oferiti ceva mai mult decat cat cheltuie cu dvoastra. Atat.
Poprire pe salariu
hp777
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)