avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Buna ziua.
Sunt in situatia de a plati pensie alimentara si popriri pe salariu - credite.
Stiu ca maxim ce se poate face poprire pe salariu este de 1/2 din salariul net.
Daca eu la data acesta achit pensia alimentara "din mana", fara a fi poprita pe salariu, PENTRU restul de sumei ce poate fi poprita - in vederea achitarii creditelor, Departamentul Financiar va tine cont de suma ce o achit ca si pensie alimentara, astfel ca acestea cumulate sa reprezinte 1/2 din salariul net, SAU trebuie sa mi se faca poprire pe salariu si suma ce reprezinta PENSIA ALIMENTARA?
Opinia mea este ca sa prezint departamentului financiar o copie conform cu originalul a deciziei de stabilire a pensiei alimentare, pt. a tine cont de suma prevazuta in ea!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: hp777 , utilizator 17:08, 22 Mai 2017
Mentionez faptul ca plata pensiei alimentare o fac lunar, prin depunere in contul bancar al copilului, deci am documentul justificativ de depunere!
Am mai raspuns: angajatorul nu va tine cont decat de popriri. In rest...va descurrcati. Grija angajatorului este sa nu devina responsabil din cauza validarii de poprire, In rest...nu e responsabil ca ceea ce primiti net...cheltuiti cu copilul sau la pacanele. Angajatorul va plateste ptr ca prin munca dvoastra ii oferiti ceva mai mult decat cat cheltuie cu dvoastra. Atat.
Ultima modificare: Duminică, 21 Mai 2017
asaofi, utilizator
Multumesc mult.
Va mai solicit respectuos cu o intrebare, si anume ce trebuie sa intreprind pentru ca pensia alimentara sa fie poprita ?
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum suma poprita din salariu str8 str8 Buna. Platesc lunar pensie alimentara si am si popriri pe salariu - credite. Daca Pensia alimentara o achit personal, prin depunere in contul bancar ... (vezi toată discuția)
Ordine poprire salariu ion predescu ion predescu Avem un salariat care are urmatoarele popriri: -poprire pentru pensie alimentara 1/3 din salariu; -popriri de la 4 creditori-credite bancare. Pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hp777 hp777 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)