avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

Buna ziua,mama mea a decedat in 2010,am ramas eu,2 frati si tata,unul din fratii mei vrea sa il despagubesc (eu pt ca tata vrea sa imi treaca casa mie)celalalt frate nu are pretentii,eu nu sunt deacord cu suma pe care mi-o cere fratele meu,intrebarea este ce trebuie sa fac si cum ca sa pot sa fac actele pe numele meu si al sotului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:51, 13 Mai 2017
In acest moment, dumneavoastra si fiecare dintre fratii dvs. detineti cate 1/8 din casa, iar tatal dvs 5/8 (1/2 contributie proprie la dobandirea casei si 1/8 dobanditi prin mostenire legala de la mama dvs.).
Solutia este sa dobanditi prin vanzare-cumparare sau donatie (ar fi de preferat prima varianta) cotele parti de la tata, respectiv de la fratele cu care v-ati inteles deja, iar apoi, avand 7/8 din intreaga proprietate, sa intentati o actiune de iesire din indiviziune. Veti solicita atribuirea intregii proprietati, cu sulta pentru fratele dvs. stabilita prin expertiza.
Sper ca v-am lamurit.
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă nu ați dezbătut succesiunea, adresati-va unui notar în acest sens și faceți și partajul succesoral. Fratele care nu are pretenții poate da o declarație de renunțare și at veți fi succesori ceilalți frați și tatăl dvs. În cadrul partajului tatăl va poate ceda cota sa parte , la fel și fratele care va primi în schimb o sulta. Dacă nu vă înțelegeți mergeți în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristinakadar cristinakadar Buna ziua, mama mea a decedat acum 9 ani, a ramas doar tata. Nu am alti frati. Nu am reusit sa fac dezbaterea succesorala dupa decesul mamei din vina tatalui. ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenirea cuvenita blajanul blajanul Buna seara, in urma cu 16 ani, dupa decesul tatalui, am facut succesiunea. Fiind mama in viata si suntem doi frati, toate drepturile cuvenite au fost impartite ... (vezi toată discuția)