avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

Buna ziua,mama mea a decedat in 2010,am ramas eu,2 frati si tata,unul din fratii mei vrea sa il despagubesc (eu pt ca tata vrea sa imi treaca casa mie)celalalt frate nu are pretentii,eu nu sunt deacord cu suma pe care mi-o cere fratele meu,intrebarea este ce trebuie sa fac si cum ca sa pot sa fac actele pe numele meu si al sotului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:51, 13 Mai 2017
In acest moment, dumneavoastra si fiecare dintre fratii dvs. detineti cate 1/8 din casa, iar tatal dvs 5/8 (1/2 contributie proprie la dobandirea casei si 1/8 dobanditi prin mostenire legala de la mama dvs.).
Solutia este sa dobanditi prin vanzare-cumparare sau donatie (ar fi de preferat prima varianta) cotele parti de la tata, respectiv de la fratele cu care v-ati inteles deja, iar apoi, avand 7/8 din intreaga proprietate, sa intentati o actiune de iesire din indiviziune. Veti solicita atribuirea intregii proprietati, cu sulta pentru fratele dvs. stabilita prin expertiza.
Sper ca v-am lamurit.
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă nu ați dezbătut succesiunea, adresati-va unui notar în acest sens și faceți și partajul succesoral. Fratele care nu are pretenții poate da o declarație de renunțare și at veți fi succesori ceilalți frați și tatăl dvs. În cadrul partajului tatăl va poate ceda cota sa parte , la fel și fratele care va primi în schimb o sulta. Dacă nu vă înțelegeți mergeți în instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Mostenire ALICEL ALICEL Casa in care stau acum cu familia, a fost construita de mine si de parintii mei. Dupa moartea tatalui meu, jumatatea acestuia din casa s-a impartit intre mama ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)