Buna ziua,mama mea a decedat in 2010,am ramas eu,2 frati si tata,unul din fratii mei vrea sa il despagubesc (eu pt ca tata vrea sa imi treaca casa mie)celalalt frate nu are pretentii,eu nu sunt deacord cu suma pe care mi-o cere fratele meu,intrebarea este ce trebuie sa fac si cum ca sa pot sa fac actele pe numele meu si al sotului?
In acest moment, dumneavoastra si fiecare dintre fratii dvs. detineti cate 1/8 din casa, iar tatal dvs 5/8 (1/2 contributie proprie la dobandirea casei si 1/8 dobanditi prin mostenire legala de la mama dvs.).
Solutia este sa dobanditi prin vanzare-cumparare sau donatie (ar fi de preferat prima varianta) cotele parti de la tata, respectiv de la fratele cu care v-ati inteles deja, iar apoi, avand 7/8 din intreaga proprietate, sa intentati o actiune de iesire din indiviziune. Veti solicita atribuirea intregii proprietati, cu sulta pentru fratele dvs. stabilita prin expertiza.
Sper ca v-am lamurit.
Dacă nu ați dezbătut succesiunea, adresati-va unui notar în acest sens și faceți și partajul succesoral. Fratele care nu are pretenții poate da o declarație de renunțare și at veți fi succesori ceilalți frați și tatăl dvs. În cadrul partajului tatăl va poate ceda cota sa parte , la fel și fratele care va primi în schimb o sulta. Dacă nu vă înțelegeți mergeți în instanta.
Mostenire
ALICEL
Casa in care stau acum cu familia, a fost construita de mine si de parintii mei.
Dupa moartea tatalui meu, jumatatea acestuia din casa s-a impartit intre mama ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)