avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ABUZURILE NOTARILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ABUZURILE NOTARILOR

Cred ca ar trebui sa va ocupati si de notari. Fac niste abuzuri grosolane si se acopera , lasand oameni fara case. Nu stiu daca ar trebui date si nume dar asa ar fi bine. Numele si abuzul observat .... poate in felul acesta vom schimba ceva.
Intrebarea mea este simpla . Este posibil ca un notar sa faca un supliment de certificat de mostenire cuiva avand ca baza un act de donatie in copie? Un act pe care instanta la respins ca nefiind autentic. Clar nu a avut originalul deoarece el nu a fost inregistrat la nici un notariat iar originalul este la mine. Unde ma pot adresa cu plangere impotriva notarului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jumtujumeu , utilizator 15:24, 4 Mai 2010
daca discutam de nereguli, chiar si notarii pot face ilegalitati.Va puteti adresa camerei notarilor publici de care apartine acel notar si justitiei.Daca alegeti camera, se poate sa nu rezolvati mare lucru, iar daca alegeti justitia, "inarmati-va" cu probe solide, un avocat foarte bun si multa rabdare.
va dorim succes
Va multumesc de raspuns. Problema grava este ca actul de donatie folosit nu este autentic ..... nici nu prea am nevoie de mari dovezi. Mai relevant decat atat ce sa fie. O instanta a respins acest act ca nefiind autentic..... notarul l-a luat in seama. Cum e posibil ?
eu am alta problema, e posibil sa-mi ia un notar , onorariu doar, ptr 2 stampile 30 mil?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
ContSters87904, utilizator
Haideti sa va dau eu un subiect de dezbatut!
Ce parere aveti despre faptul ca un notar a considerat ca rudele de gradul V au calitate de mostenitori si le-a trecut in certificatul de mostenitor ca nepoti de veri. Masa succesorala a fost compusa dintr-o suma frumusica la care notarul a calculat un onorariu la fel de frumusel : 5.000 ron.Atat notarul, cat si "mostenitorii" stiau ca nu au vocatie succesorala. Jurista bancii de unde a ridicat banii unul dintre mostenitori (imputernicit de ceilalti) nu a observat ilegalitatea si si-a dat acordul pentru ridicarea banilor.
Aveti posibilitatea sa formulati plangeri penale impotriva notarilor care nu au respectat legislatia sau care au comis falsuri.

Alte discuții în legătură

Modificari pentru notari. absurditate sau neabsurditate... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In prezent se dau acte notariale fara semnaturi. Falsurile se vor putea face si mai usor sau nu? Ce parere aveti? (vezi toată discuția)
Donatie caddya89 caddya89 Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)
Cesiune drepturi succesorale melisa1 melisa1 Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: as dori sa inchei un contract de cesiune a drepturilor succesorale ale tatalui meu ( bunica a decedat, insa ... (vezi toată discuția)