avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere copie act propietate vechi
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere copie act propietate vechi

Buna ziua, sunt in proces de iesire din indiviziune iar notarul la care se va face iesirea din indiviziune cere pe langa contractele de vanzare cumparare noi(eu- 2010), certificate de mostenitor(ceilalti copropietari-1983), hotarari judecatori(iesire din indiviziune-1996 si 2005 ) si primul act de propietate al imobilului, acesta dateaza din 1945 si nu il are nici unul dintre copropietarii actuali, cei vechi fie nu il mai au fie nu vor sa il dea.
De unde pot obtine acest contract de vanzare cumparare din 1945?
Daca eu am cumparat in anul 2010 si nu sunt parte in acele dosare din 1996 si 2005, pot depune cerere la judecatorie pentru o copie?
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 01:00, 14 Mai 2017
Orice act , mai ales cele de proprietate , sunt arhivate la Arhivele Naţionale ale României . Solicitarile se pot face prin intermediul serviciilor/birourilor judeţene de catre persoanele indreptatite ( fosti posesori sau mostenitori devediti ) . Acum , in cazul dvs , sa inteleg ca unul dintre copropietarii actuali a fost si este propietar din 1945 ?!
Nu, propietarul din 1945 a murit si au rezultat certificate de mostenitor (sotie si copii), unul din copii a iesit din indiviziune (hotarari judecatoresti 1996 si 2005) , eu am cumparat in 2010 cota sotiei si sunt in copropietate cu copiii acesteia (ei au certificate de mostenitor).
Eu ca si cumparator pot depune cererea ?
Da , dvs puteti depune o cerere pentru eliberarea unui duplicat al actului de proprietate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea unui copropietar lorelaurentiu lorelaurentiu Buna! Va rog sa ma ajutati intr-o problema.....Am un imobil care a fost in propietatea a doi soti.Sotia a decedat in 1981 si a ramas sotul supravietuitor ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)