avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren fara PUZ
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren fara PUZ

Detin un teren intr-o zona cu constructii (ca se de locuit), parcela mea este singura pe care nu este constructie. Mentionez ca , casele din vecini sunt constructii aproximativ noi, dupa anii 2000 incoace .Nu primesc autorizatie de constructie de la primaria comunei, mi se spune ca nu este PUZ si am de asteptat pana primaria are bani sa intocmeasca PUZ -ul. Intrebarea mea este: ce pot sa fac in acest caz, cum pot sa obtin autorizatia de constructie ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:39, 14 Mai 2017
Buna seara!
Daca nu exista PUZ pentru parcela d-voastra iar terenul este extravilan/ arabil sau cu orice alta menire decat cea de "curti-constructii" nu aveti cum sa obtineti in mod legal o autorizatie de constructie pt locuinta.
Construirea caselor din vecinatate poate avea mai multe explicatii:
- fie vecinii d-voastra s-au unit si au facut PUZ de schimbare a regimului de incadrare pt terenurile respective;
- fie au cerut autorizatie de constructie pt anexa agricola (ceea ce inseamna, de fapt, o constructie provizorie), dar au construit case (pe barba lor) - a fost o practica larga raspandita intr-o perioada si cred ca inca mai sunt zone in care se practica;
- fie au construit ilegal....

Numai de bine!
MEG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea din teren extravilan in teren intravilan MariaAna2211 MariaAna2211 Buna ziua, am si eu o problema legata de trecerea unui teren extravilan in teren intravilan , Precizez faptul ca pe terenul extravilan care se doreste a fi ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)
Este posibila transformarea unui teren extravilan intr-unul intravilan? ale15 ale15 Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Bunica mea detine un teren la tara (12ari), la iesirea din sat. Acesta nu este intabulat, dar are ... (vezi toată discuția)