Detin un teren intr-o zona cu constructii (ca se de locuit), parcela mea este singura pe care nu este constructie. Mentionez ca , casele din vecini sunt constructii aproximativ noi, dupa anii 2000 incoace .Nu primesc autorizatie de constructie de la primaria comunei, mi se spune ca nu este PUZ si am de asteptat pana primaria are bani sa intocmeasca PUZ -ul. Intrebarea mea este: ce pot sa fac in acest caz, cum pot sa obtin autorizatia de constructie ? Multumesc.
Buna seara!
Daca nu exista PUZ pentru parcela d-voastra iar terenul este extravilan/ arabil sau cu orice alta menire decat cea de "curti-constructii" nu aveti cum sa obtineti in mod legal o autorizatie de constructie pt locuinta.
Construirea caselor din vecinatate poate avea mai multe explicatii:
- fie vecinii d-voastra s-au unit si au facut PUZ de schimbare a regimului de incadrare pt terenurile respective;
- fie au cerut autorizatie de constructie pt anexa agricola (ceea ce inseamna, de fapt, o constructie provizorie), dar au construit case (pe barba lor) - a fost o practica larga raspandita intr-o perioada si cred ca inca mai sunt zone in care se practica;
- fie au construit ilegal....