avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AM SI EU O INTREBARE ??? CE SE MAI AUDE CU ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AM SI EU O INTREBARE ??? CE SE MAI AUDE CU PENALITATILE ??? DE UNDE BANI ?

Da, ma chinuie rau gindul ,ca nu voi mai putea niciodata sa-mi dau penalitatile la intretinere. Dar chir am fost un locatar constiincios ,adica imi platea la timp toate datoriile nu lasam niciodata sa se adune sume mari de bani ,dar de cind m-am imbolnavit am ramas cu datorii si s-au tot adunat pina am atins aproape 29000 lei [ron ] asta a fost in anul 2004 de cind nu am dat toata suma ,deci plateam dar nu tot consumul din lipsa de bani ,am depistat ca sint bolnava &din 2002am tot facut mamografii tot speram ca va fii bine ,si eu chiar nu am o problema ,asta pina pina in 2004 cind chiar s-a agravat de tot boala & acum am dat in metastaza am trecut prin toate tratamentele posibile,cimioterapie operata cobalturi ,tot si am facut imprumuturi din banca ,si c.a.r.-uri & eu & sotul am trecut de criza , cind speram sa fie mai bine , am facut o recitiva locala si in 2007 m-am operat din nou ,intre timp am achitat toata suma la intretinere de mai bine de 2 ani sint la zii cu consumul ,dar acum vor sa platesc si penalitatile , as da dar de unde ? Si chiar si asa cum se calculeaza aceste penalitati ? Am plecat de la suma de 5000 mii lei am ajuns la 10 ,15 17 intriun timp am vazut pe leptopul ei calculat la ap meu suma de 36 de mii lei pe urma a spus ca nu am vazut eu bine ,si acum am suma de 23 mii lei . Intrebare : cum se calculeaza &unde s-a merg s-a reclam un abuz o neregula ,s-au poate am vre-o sansa s-a ne scada la penalitati ,asa sa tot vehiculat la alegeri ca vom fii scutiti de plata majorarilor, su noi am votat pentru normal s-a fie bine si pentru noi dar vad ca nu se mai aude nimic ,ce face p.c- ul ,&p.s.d.-ul cum s-a mai votam mai avem incredere mai putem s-a avem in cineva ?din toate partidele politice ?? Va multumesc astept raspuns ............?
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandyta55 , utilizator 10:33, 22 Septembrie 2009
E greu de citit dar si mai greu de raspuns la asemenea intrebari .
Asociatia de proprietari nu este bugetara, nu este o firma de stat. Plata cotelor neachitate la timp duce la aplicarea de penalizari de catre asociatie pentru ca :
- asociatia este penalizata de furnizori
- asociatia plateste din banii vecinilor utilitatile si penalizarile catre furnizori in limita fondurilor existente
- numai vecinii , in adunarea generala pot sa hotarasca daca un restantier poate fi scutit de penalizari

Aici nu putem discuta de politica si implicarea statului. E ca si cum am imprumutat bani de la o banca sau un vecin. Trebuie sa-i restituim . Nu am auzit ca vreun candidat sa promita in campanie ca se vor suporta datoriile proprietarilor catre asociatii.

Penalizarile se calculeaza conform legii 230/2007 . Se aplica la orice suma restanta in procent de maxim 0,2% pe zi, etc.
Penalizările
Intr-o asociație dacă fondul de rulment permite se pot ajuta familiile cu probleme
funcție de hotărarile din A:G.și Comitetul Executiv.Nu știu unde locuiește doamna
in ce sector.Spun aceasta pentru că in cateva sectoare bolnavii primesc niște
ajutoare.Posibil să primească ajutor și iarna dacă intrunește condițiile.(căldura)
Nu are nici o legătura politica,politicienii cu administrația blocului.
Dacă blocul are locatari in majoritate pensionari cred că starea materială nu
este bună.Oricum doamna ar trebui să discute cu administrația ca cel puțin de
acum să nu mai fie trecută cu penalizari.-Comitetul executiv fiind cel ce va
hotarii dacă poate să suporte aceste costuri.Nu este vorba de răutate,de
neințelegere ci pur și simplu cați bani au .
Da am primit raspunsul la mesajul meu e nesatisfacator , va multumesc oricum pentru deranj apreciez mult ca ma-ti bagat in seama ,la noi la asociatia din galati 395 este un haos total ,7 nu avem prea multi pensionari in bloc ,s-au tot mutat din vechii locatari avem mult tineret dar nici nu ne cunoastem macar ,la asociatie' mi sa intimplat in bloc[ ca e de proprietari asociatia ] am intilnit o 2 persoane necunoscute si am intrebat pe administratora care si ea e locatar al blocului cine sint doamnele ?de platesc la noi? la care administratora a raspuns ce va intereseaza pe dvstr . poftim raspuns , cu cine sa vorbim & ce fratilor ? dar de politica spuneti ca nu are legatura ?poate dar in brosurile noastre electorale pe judet cred , am avut & aceasta optiune printre altele , ca vom fii scutiti de la plata penalitatilor .EU AM SI ACUM BROSURA IN CARE STIPULEAZA ACEST ANGAJAMENT ,& APROAPE NIMIC NU S-A FACUT IN ACEASTA PRIVINTA . ASTEPT SOLUTII ! MULTUMESC .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati retroactive plata intretinerii robertionut robertionut Buna ziua, am avut de plata 9 luni de intretinere (suma 2.500 lei). Dupa o discutie cu administratoru si presedintele blocului mi au propus ca daca achit suma ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Calcul gresit laurentiuo laurentiuo tatal meu nu a mai platit la asociatie de ceva vreme si s-a adunat o suma restanta destul de mare. eu doresc sa ii achit datoria dar nu sunt de acord cu suma ... (vezi toată discuția)