avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot recupera o masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot recupera o masina

Buna ziua am si eu o problema.Am cumparat o mașină acum doi ani de la un văr și nu am avut timp sa o inscriu pe numele meu .Deoarece el este plecat în germania si eu la fel am plecat în Anglia .Acum o luna ma sunat sa facem actele la masina ca masina normal era pe numele soacrei lui deoarece el avea probleme cu băncile pe românia .Eu I am zis că nu pot să vin in țara canu pot sami iau liber si mia zis daca este o trece pe numele surori mele si pe urma o trec pe numele meu el a trecut masina pe numele surori mele si acum 2 zile am fost in romania sa imi trec masina pe numele meu iar sora mea cu cumnatul meu nu vor sami msi dea mașina ce pot legal sa mai fac daca ma poate sa ma ajute sau sa ma îndrume cum sa fac sami recuperez masina sau bani
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:27, 21 Iunie 2017
Pai varul nici nu mai vrea sami raspunda la telefon la nimic dar eu am martori că masina este a mea plus asigurarea era pe numele meu făcută adica eu am platito
Si la sora mea am fost si mia zis ca nu mai imi da nici o masina ca eu nu am ce săi fac ,Cand am fost la ei sa vb sami dea mașina am inregistrat convorbirea cu ei plus ca am mai luat cu mine un prieten ca martor.Chestiile astea nu ma poate ajuta chiar cu nimic
Va ajuta in masura in care intelegeti sa mergeti la politie sau parchet si sa depuneti o reclamatie scrisa impotriva vanzatorului si a neamurilor.
Ati depus vreo reclamatie sau nu pna acum? Atentie, aveti un termen de 3 luni de zile in care sa depuneti reclamatia de la data cunoasterii autorilor care v-au inselat.

Art. 295. -NCPP Noul Cod de procedura penala
(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.
(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.

Art. 296. -
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Am fost la politie si mia zis ca nu este de competenta lor ca este caz civil ca pe ce caz sa înregistreze reclamatia ( înșelătorie minciuna )
E mai simplu sa spuna ca nu stiu,
Depuneti sesizarea la parchet daca la politie sunt ocupati cu babele care vand patrunjel si ceapa pe trotuar.
Un procuror va sti unde sa incadreze fapta.

Alte discuții în legătură

Din victima,acuzat? gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Anul trecut (iunie 2012)am fost lovit cu o piatra in cap de cumnata mea,aflandu-ma in fata locuintei ei,pe spatiu public.Am scos de la IML un ... (vezi toată discuția)
Plângere pentru agresiune și amenințări Florina floarea11 Florina floarea11 Un fost iubit din trecut mā agreseazā chiar in mijlocul strāzi a tras de mine mā urmārește mereu . il amenițā pe iubitu meu actual ne iese in fata ... (vezi toată discuția)
Un sfat MihaelaMiki MihaelaMiki Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.este vb de mama care acum cativa ani,bolnava fiind a donat in favoarea surorii sale partea ei de mostenire cu ... (vezi toată discuția)