avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Administrarea probelor in instanta se face pe baza ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Administrarea probelor in instanta se face pe baza principiilor oralitatii, contradictorialitatii?

Am o intrebare mai delicata daca va puteti da cu parerea.

Instanta de fond aproba administrarea unei probe cerute de inculpat si acorda termen pentru dezbaterea acesteia. La termenul urmator se schimba judecatorul cauzei si da drumul dezbaterilor dar fara a mai da cuvantul vreuneia dintre parti. In incheiere nu tine cont de cele precizate in scris de inculpat si/sau aparatorii acestuia cu privire la proba aprobata.

Era obligata instanta de fond sa acorde cuvantul acestei probe procurorului, partilor din proces, respectand astfel principiul oralitatii, contradictorialitatii, la un proces echitabil? Daca nu sunt acestea motivele pentru care instanta trebuia sa administreze astfel proba aprobata, imi puteti spune care ar fi acestea?
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
ciurli_si_burli, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:41, 16 Mai 2017
Buna ziua!

Intrucat s-a schimbat completul de judecata, nu era obligata sa administreze probele admise de primul judecator.

Cu stima,
Daca proba a fost admisa de fostul judecator se impunea ca noul judecator sa o respinga in mod motivat sau sa o administreze daca nu s-a renuntat la ea.
In penal nu se procedeaza la modul ca fiecare judecator face ce il taie capul si cum vrea el...

In apel se va rezolva aceasta problema.
Faptul ca nu s-a acordat cuvantul pe aceasta proba se va admite apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura - a avut loc cercetarea fondului? eugen82 eugen82 Intr-un proces cererea principala a fost respinsa pt.exceptie iar cererea de chemare in garantie formulata de reclamant fost respinsa ca [b]neintemeiata[/b], ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare paul99 paul99 Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez ... (vezi toată discuția)
Dezbaterile din cursul judecatii ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, Imi poate spune careva daca inculpatul poate participa oral la dezbaterile fondului cauzei? (vezi toată discuția)