In 2009 am cumparat un apartament intr-un bloc in forma care are mai multe 4 scari separate cu asociatii diferite. Intampin o problema foarte neplacuta si anume :
Blocul fiind cu 4 scari , scara 1 si 2 o asociatie, iar scara 3 si 4 cu o asociatie separata, eu locuiesc pe scara 3 si sunt racordat la apa pe scara 2, din acest motiv, scara 3 nu imi poate incasa apa deoarece nu sunt racordat la scara 3 ca sa consum de acolo, iar scara 2 nu im i poate incasa si taia chitanta deoarece locuiesc pe scara 3 cu toate documentele de vanzare-cumparare ale apartamentului pe scara 3 deci nu figurez cu nimic pe scara 2. Constructorul la modificarea blocului din fabrica de protelan si devenirea lui in apartamente, a facut racordurile la apa complet invers, adica pe tronsonul cu partea comuna cu bucataria apartamentele de la scara 2 sunt racordate la apa pe scara 3, iar apartamentele de la scara 3(unde sunt si eu) sunt racordate la apa la scara 2.
Mentionez ca intre timp administratorul scarii 3 unde locuiesc eu acum 2 ani de zile mi-a incasat apa fara nici o preocupare si mi-a taiat chitanta pana intr-o zi acum 2 ani dupa care nu mi-a mai incasat apa consumata , iar recent de o luna dupa adunarea generala de bloc sa decis incasarea din nou a apartamentelor , si cica administratorul insaseaza din nou apa consumata desi fara racord la scara apartinatoare in baza acelei hotarari.
Ce se poate face ? din auzite este o lege care zice a un constructor inca 10 ani isi asuma o raspundere asupra blocului ce l-a construit si dat in folosinta.
Intra acest aspect sub incidenta VICIU ASCUNS din contractul de vanzare-cumparare ?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va confruntati cu situatie aparte dar in care constructorul nu este vinovat deoarece nu putea la momentul executarii schimbarii de destinatie a imobilului sa prevada ca locatarii vor hotari infiintarea mai multor entitati juridice intre anumite scari/tronsoane
Sunteti singura care va confruntati cu aceasta situatie?
Pentru remediere ,sesizati oficial presedintele asociatiei de care apartineti sa dispuna bransarea dv la instalatia comuna apa aferenta scarii unde locuiti
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este un caz cu totul atipic, insa este o problema rezolvabila. Cele doua asociatii trebuie sa discute - prin reprezentantii sai, refacerea legaturilor cu apa.
Va pot da si o solutie, daca-mi permiteti:
- fiecare coloana de apartamente care au inversate coloanele de apa (asociatii diferite) sa-si "traga" cate o coloana proprie de apa, din "sursa" asociatiei de care apartine, eliminand legatura veche.
Probabil ca un mester priceput va poate da sfaturi mai bune, vazand situatia de la fata locului, asa ca incercati mai multe variante.
Va doresc succes!