am cerut administratorului si presedintelui sa-mi dea in scris valoarea fondului de reparatii pt apart 2camere unde locuiesc de 30ani si in toata aceasta perioada am cotizat lunar cu 6.oolei conform listelor de plata intretinere.
dansul mi-a comunicat verbal ca valoarea actuala a fondului este doar 56.20lei
l-am intrebat unde sunt restul de bani ca eu cotizez de 30ani si mi-a raspuns ca s-au folosit in reparatii, desi toate reparatiile ce s-au efectuat la bloc s-au trecut in lista de plata, si nici o referat nu s-a afisat privind reparatii achitate din fond de reparatii.
mentionez ca nu s-a mai tinut adunare generala de peste 4ani si nu au fost hoatarari ale adunarii generale sau comitet executiv afisate care sa specifice
cheltuieli din fondul de reparatii
conform calcului meu ar trebui ca un apt2camere sa aiba un fond de reparatii de
aprox 2160.oolei ( 30an x 12luni x 6.oolei )
ce ma sfatuiti ? in situatia mea cred ca sunt majoritatea proprietarilor
cine poate sa-mi calculeze valoarea fondului meu de reparatii ?
fondul de reparatii este obligatoriu si nu se restituie locatarului care vinde apartamentul.
Din fondul de reparatii s-au efectuat diverse lucrari, deci s-a consumat o buna oarte din el.
Puneti gresit problema: nu se calculeaza valoarea fondului de reparatii ci soldul ramas.
Daca nu s-au tinut adunari generale de 4 ani e grav: va adresati primariei si se lasa cu amenzi platite de presedinte din buzunarl personal.
Aveti dreptate in unele privinte: cheltuielile din fondul de [editat =reparatii] se afiseaza alaturi de lista curenta de plata.
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va justifice valoarea fondului de reparatii in evidenta apartamentului dv
Legal repartiile la partile comune de imobil se achita din fondul de reparatii,astfel incat daca dv sustineti ca in lista de intretinere sunt consemnate ca executate diferite reparatii la parti comune,inseamna ca fondul dv de repartii a fost diminuat cu respectivele sume
[corectat mesajul lui @amvirdan]
@ynocentta
Gresiti grav si derutati utilizatorul!X-(
Daca o reparatie este achitata din fondul de reparatii, atunci el nu se mai trece in lista de intretinere pentru a fi platit de proprietar, ca astfel s-ar plati acea cheltuiala de doua ori.
Daca cheltuiala nu este facuta din fondul de reparatii din diverse motive, atunci aceasta trebuie stinsa din incasare directa si imediata pe lista de intretinere.
Deci, ori din fondul de reparatii si nu mai apare pe lista, ori pe lista direct fara afectarea fondului de reparatii.
M-am referit la situatia in care la nivelul imobilului de locuit in comun se convine executarea unei reparatii la parte comuna
Daca se executa inlocuire vane/robineti la instalatia din subsol,in lista de intretinere trebuie sa figureze executia lucrarii pentru a exista document de informare pentru contribuabil
soldul ramas nu trebuie justificat ?
daca reparatia apare pe lista de plata cu valoare, valoare cumulata la total de plata nu inseamna ca este achitata cf listei
cred ca s-a diminuat fondul cu valoarea reparatiei dar in acelasi timp s-a incasat (recuperat) aceiasi valoare prin lista de plata intretinere