am cerut administratorului si presedintelui sa-mi dea in scris valoarea fondului de reparatii pt apart 2camere unde locuiesc de 30ani si in toata aceasta perioada am cotizat lunar cu 6.oolei conform listelor de plata intretinere.
dansul mi-a comunicat verbal ca valoarea actuala a fondului este doar 56.20lei
l-am intrebat unde sunt restul de bani ca eu cotizez de 30ani si mi-a raspuns ca s-au folosit in reparatii, desi toate reparatiile ce s-au efectuat la bloc s-au trecut in lista de plata, si nici o referat nu s-a afisat privind reparatii achitate din fond de reparatii.
mentionez ca nu s-a mai tinut adunare generala de peste 4ani si nu au fost hoatarari ale adunarii generale sau comitet executiv afisate care sa specifice
cheltuieli din fondul de reparatii
conform calcului meu ar trebui ca un apt2camere sa aiba un fond de reparatii de
aprox 2160.oolei ( 30an x 12luni x 6.oolei )
ce ma sfatuiti ? in situatia mea cred ca sunt majoritatea proprietarilor
cine poate sa-mi calculeze valoarea fondului meu de reparatii ?
Cel mai simplu,solicitati registrul de evidenta a fondului de reparatii.Acolo sunt trecute toate incasarile si toate platile facute.Este obligatoriu sa-l aibe.Acum,il cereti si dvs pe ultimul,ca de 30 ani....
Daca banii se recupereaza in fondul de reparatii pe lista de intretinere, ei trebuie trecuti ca incasari in rubrica de fond de reparatii, nu la cheltuieli curente.
Dar atunci te intrebi la ce mai foloseste fondul de reparatii, daca recuperarea lui se face imediat.
Si noi avem cheltuieli care se baga in listele de intretinere.Cateodata avem o chitanta cu ceva produse sanitare, de o suma modica.Ori o bagam la intretinere,la cheltuieli administrative,ori o scadem din fd de reparatii.Revine la fiecare ap cate 2/3 lei...dar,inmulteste suma cu 100,imparte la fiecare cota parte indiviza,trece pe listele de intretinere,trece in registru la fiecare ap in parte,cu nr de chit,data,ce contine....nu se merita!