Va rog un raspuns urgent.Avocatul este plecat in strainatete si nu-l pot contacta
Prin somatia de plata am castigat in actiunea intentata debitorului si s-a dat sentinta nr....
Debitorul a facut recurs pe care l-a pierdut.Ce cai de atac mai are pe ORDONANTA?
Dupa respingerea recursului s-a constatat ca s-a facut o greseala la prima pronuntare in sensul ca pe actul emis s-a scris INCHEIERE si nu SENTINTA.S-a facu corectarea respectiva si mi s-a comunicat.Ce ma ingrijoreza este ca in finalul comunicarii prin care se
comunica reparatia greselii da debitorului drept de cere in anulare.La ce se refera dreptul de cere in anulare?
Ce vi s-a comunicat? Incheerea de rectificare sau sentinta rectificata? Daca e vorba de incheerea de rectificare - mentiunea trebue sa fie "cu drept de recurs", daca sentinta rectificata, atunci mentiunea "cu drept de a face cerere in anulare" este normala.
PS de asta a si pierdut recursul. Era inadmisibil. Somatia de plata se poate ataca doar cu cerere in anulare.
PS2 Hotararea pe care ati obtinut-o este definitiva si puteti sa o puneti in executare.
PS3 Asteptati sa vina, totusi, avocatul din strainatate
hotararea pronuntata in somatie de plata este definitiva, dar nu si executorie. Conform Art. 9 - (1) Ordonanţa de admitere în tot sau în parte a cererii creditorului, împotriva căreia nu a fost introdusă cerere în anulare potrivit art. 8, este irevocabilă. Abia dupa ce este irevocabila poate fi investita cu formula executorie.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recurs
iuliamariana
Ce parere aveti, este admisibil recurs pentru Ordonanţă de plată(OUG 119/2007) daca in OUG 119/2007 Art. 13.
(1) Impotriva ordonantei de plata debitorul ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare
pneuros
Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)