Am participat la o sedinta cu dragi mei vecini si s-a pus problema ridicarea zidului( de fapt sa il mai inaltam un pic) e un gard englezesc caramida pe fundatie de beton , dintre cladire(proprietatea mea) si drum.Acest zid il doresc un pic inaltat el are deja 1.40 dar doresc un pic sa mai adaug pe stapisori de caramida existenti mai cateva caramizi dupa care intre stalpi sa pun lemn de vorba de 1 m inaltat pe un gard deja existent. Cand am cumparat Apartamentul dezvoltatotul a inaltat zidul pe proprietatea mea,lucru la care mie personal mi-a redus spatiul.Am discutata cu el si mi-a zis DEMOLEAZAL cladirea a fost prevazuta fara zid a facut el zidul sa arate bine dar pe proprietatea mea (mi-am dat seama dupa un timp dupa ce am masurat din nou)
Intrebarea este pot sa il inalt (modific un pic) fara acordul lor acest zid se afla pe terenul meu ceea ce reiese si din acte.Eu platesc impozit pe un teren pe care se afla zidul??? Acest zid se afla pe terenul meu si vecini cu el nu am este un drum de pietre momentan ,drum pe care circula masinile si de aceea doresc sa il inalt un pic ca este mic si poate orcine sa intre in curtea mea.Va rog un sfat.
este ca este mentionat in acte si inclusiv schita teren..tot. Avrem semnat la notar legal titlu de exclusivtste.Sunt trecute cotele cu mp proprietatea mea.Si din masuratori reiese ca zidul se afla pe terenul meu,cea ce a recunoscut si dezvoltatorul.A facut acest zid pentru vanzare sa arate bine cladirea normal a zis ca nu are autorizatie pe el si la inceput a vrut sa puna gard viu dar nu arata bine.
Trebuie sa obtineti autorizatie de constructie pentru existenta gardului, fiind pe suprafata dv. privata. Apoi, dupa ce o obtineti, il puteti si inalta.
Sau il inaltati asa cum e, dar nelegal.
Sau il daramati cu totul ca sa intrati in legalitate.
In cursul zilei de ieri am discutat cu DEZVOLTATORUL si transant mi-a zis trebuia gard verde sa fie, dar...dar, ca sa arate bine cladirea si sa dea bine la vanzare am facut fundatie si am ridicat un zid de caramida lacuit de 1,40 m si normal ca pe terenul tau l-am facut dar ce vroiau sa il fac in strada. Pai si eu ce fac ca este pe terenul meu pe care in actul de vanzare/cumparare figureaza mp utili nu zidul. DARAMAL....In cazul asta pot sa il inalt un pic ca si asa nu avem autorizatie si vecini mei ma pot reclama pana nu mai pot ca numai asa raman si fara zid si fara poarta .....si nu numai ei si cladirile din jur ca sunt in aceiasi situatie.
Ca sa inteleg acel zid aflat pe terenul meu I-mi apartine in caz ca vine o amenda sau e bun comun.Cum o scoatem la capat 12 apartamente ca sa intram in legalitate ?
Pai nu prea e bun comun, ca e pe terenul dv. si amenda va va veni pe numele dv.
Ca vecinii se bucura de gard, asta e un bonus pentru ei si ca orice bonus e si gratuit :)