avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune cu probleme

soacra a decedat in anul 2007, socrul in 2008, decedatii au doi baieti cumnatul care are doi copii si eu si sotul care nu avem copii. vreau sa stiu urmatoarele lucruri:
- soacra are taxa de succesiune cu surorile din care rezulta ca fiecareia ii revine cate 1/3 (mostenire de la parinti)
- socrul are titlu de proprietate pe ce ii revine din partea parintilor.
impreuna el si soacra au un apartament cu trei camere. noi locuim in apartament, cumnatul avand apartamentul lui proprietate personala. el ne-a produs multe neplaceri cu privire la faptul ca noi am ramas in cotinuare sa locuim in apartamentul parintilor, drept pentru care am schimbat incuietoarea usii. anul acesta ne-a amenintat ca o sa ne ceara despagubiri pentru faptul ca el nu a putut beneficia de partea lui din apartament si ca doreste sa faca taxa de succesiune doar pe apartament. poate sa faca aceste lucruri???
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:57, 16 Mai 2017
Se numeste "dezbaterea succesiunii/mostenirii".
Nu e nici o taxa :)
Da, cumnatul poate solicita dezbaterea mostenirii parintilor numai pe apartament, iar in calitate de fiu va avea dreptul la o cota de 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune simina carmen simina carmen Buna ziua, Am de pus in discutie aspectele a doua succesiuni- cea din partea parintilor mei si cea din partea socrilor mei si va rog sa-mi dati raspunsul cu ... (vezi toată discuția)
Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune? ElenaACP ElenaACP buna ziua! casa parinteasca a sotului meu a fost vanduta fratelui sau, fara stiinta sotului meusi fara sa se faca nicio succesiune. vanzarea s-a facut din ... (vezi toată discuția)