avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie la pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie la pensie

Buna ziua!

Imi platesc o carte de munca,pentru care am optat sa cotizez la stat pt 2 ore/zi,ceea ce inseamna cca 150 lei/luna.
Am inteles ca de la 1.06 a.c. legea presupune ca indiferent de nr orelor de lucru prestate,contributia sa fie aceeasi(adica cca 800lei/luna).
Existe vreo cale de a-mi plati in continuare contributia,fara a merge la serviciu, dar in acelasi timp sa.nu platesc aceasta suma enorma? Ma pot angaja in alta parte?
Mentionez ca,momentan, nu pot merge la serviciu,intrucat am 4 copii cu varsta sub 10 ani si nu am cu cine sa-i las.si nici after school/cresa nu imi pot permite.
Multumesc.anticipat pt rasluns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 16 Mai 2017
Daca doriti sa va faceti direct contract de asigurat cu casa de pensie si sa va platiti lunar contributia la pensie, nu puteti sa va asigurati decat la un venit minim si sa platiti lunar 288 lei, valoare stabilita anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
elena2011 a scris:

...
Am inteles ca de la 1.06 a.c. legea presupune ca indiferent de nr orelor de lucru prestate,contributia sa fie aceeasi(adica cca 800lei/luna).
...

Despre ce act normativ este vorba ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata contributii somaj pentru pfa vd_mc vd_mc Buna ziua, Mi-am infiintat recent un PFA; dupa ce am ridicat actele de la ORC a urmat sa ma inregistrez la finante, dar intre timp am auzit ca, in cazul ... (vezi toată discuția)
Bani in plus considerati pensie de intretinere in avans petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Tatal fetitei mele trebuie sa plateasca o pensie alimentara de 175 lei/luna si potrivit sentintei cu ,,exercitarea in comun a autoritatii ... (vezi toată discuția)
Program after school nicoletasilvesan nicoletasilvesan Buna ziua, Sunt profesor si as dori sa stiu daca pot organiza in scoala cursuri de after school si sa pot fi platita cu bani obtinuti din sponsorizari. ... (vezi toată discuția)