avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau penalizarile?penalizari care sunt mai mari ca intretinerea.Doamna de la intretinere,imi opreste mereu 10% ,din suma data pt intretinere.Eu am tot cautat o lege in acest sens,dar nu am gasit nimic.Din punctul meu de vedere prioritar este plata intretinerii si apoi a penaluzarilor.Iar de la luna la luna se plateste penalizare la penalizare,de ex.platesc luna asta penalizari 10%,apoi daca luna viitoare se intarzie cateva zike,iar creste penslizarea,deci aceiasi penalizare trebuie platita.Exista o lege in care le da lor dreptul de a face asa ceva?
in relatia cu RADET Bucuresti, se platesc in ordine restantele la facturi.
Plata penalizarilor este optionala.
Daca dupa o perioada mai lunga nu se platesc din penalizari, RADET da asociatia in judecata.

Asadar, asociatia de proprietari poate hotari modul de plata al restantelor.

@amvirdan,
Plata penalizarilor este optionala.

Ma mir ca tocmai dvs. scriti asa ceva...
Si tocmai din cauza acesui optional, zeci si zeci de CET-uri din tara romaneasca au falimentat.
Cineva - nu spui cine - a permis optionalul, iar acum sute de Case de insolventa pierd procesele cu asociatiile de proprietari - pe banda rulanta, dar nici acestia nu se lasa: pierd procesul, i se explica clar in hotarare ca toate sumele sunt prescrise, dar totusi, conform Legii i se mai da un termen de recurs, acestia vin din nou cu tot felul de argumente si iar pierd. Drept sa va spun, nu stiu cine pierde si cine castiga din toata afacerea aceasta, sau cineva chiar vrea sa blocheze activitatea judecatoreasca cu astfel de procese inutile.
Insa revin - nu mai scrieti asa ceva, ca-mi pierd increderea in raspunsurile dvs. - pe bune!
stimate domn, eu va relatez o situatie reala, concreta.
Ba mai mult, si Apa Nova Bucuresti procedeaza la fel.

In rest sa auzim numai de bine !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea stingerii datoriilor fata de asociatia de proprietari marilyn31 marilyn31 In cazul in care exista un debit restant fata de Asociatia de Proprietari, compus din : cote intretinere restante + alte fonduri + penalitati, cumulate pe ... (vezi toată discuția)
Modul de stingere a datoriilor la intretinere monicaion monicaion Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am de facut o expertiza contabila pentru un locatar care a platit intretinerea luna de luna, la scadenta, mai putin cu cota ... (vezi toată discuția)
Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)