avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... administrator SA - director economic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

administrator SA - director economic

Buna ziua,

Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si Director Economic (prin doua semnaturi).Actionarii doresc sa devin membru al Consiliului de Adminsitratie, dar in paralel sa raman si Directorul Economic al societatii. Membrii Consiliului de administratie nu primesc remuneratie, nu au contracte de management/administare cu societatea. Legea 31 spune ca pe durata indeplinirii mandatului de administrator contractul de munca se suspenda. Cum as putea ramane totusi si in functia de director economic (ex. semnare bilant in aceasta calitate)? Problema salariului s-ar rezolva, as fi angajata la un SRL unde SA-ul este 100% proprietar.
Eu ma gandeam la urmatorul scenariu:
- desfacere CIM la SA
- incheierea unui CIM cu SRL
- devenire memebru CA, fara remuneratie
- AGA se decida ca voi indeplini si functia de Dir. Ec.
Intrebarile mele in legatura cu acest scenariu:
- pot semna bilant daca nu sunt angajata cu CIM (nu sunt contabil autorizat sau expert cont.)
- e obligatoriu incheierea unui contract de administare in acest caz? (nu as vrea sa fiu numit director, si restul CA-lui sa devina neexecutiv)

Imi puteti sugera o alta solutie la aceasta problema?

Cu respect,
BM
Cel mai recent răspuns: Melinda2 , utilizator 08:08, 5 Octombrie 2009
Pentru semnarea bilantului, Legea Contabilitatii nu spune ca trebuei sa fii neaparat angajat cu carte de munca. Spune personal incadrat potrivit legii. aici nu se poate include si un contract de administrare?
directorul economic raspunde de partea economica intr-o societate cum sa nu aiba contract de munca mai ales la SA.In AGA se poate lua hotararea ca dir.ec. sa faca parte din CA.
Daca face parte din CA automat nu mai poate avea contract de munca, doar contract de administare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract administrator/director sp2install sp2install As dori opinii in legatura cu urmatoarea problema: un consiliu de adm.la o soc .pe actiuni are 5 membri. Din acestia 4 sunt neexecutivi iar unul este ... (vezi toată discuția)
Contractul de management administrator si director general la societati pe actiuni patriciageorgescu patriciageorgescu Buna ziua, Ma intereseaza unde se inregistreaza contractele de management al administratorilor si cel al directorului general ( societati pe actiuni). In ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)