avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diploma profesională italiana, echivalare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diploma profesională italiana, echivalare

Pentru angajare urgent nu reușesc sa înțeleg cum pot să-mi echivaleze sau autentifice diploma/calificarea din Italia pe care o am in romania. Am sunat la inspectorat si văzând ca studiile sunt încheiate mia zis sa apelez la minister am sunat si ministerul muncii mia spus ca daca pe diploma mea scrie ministerul de educație sa merg la ministerul de educație daca scrie a muncii la ei dar pe a mea scrie doar ministerul de economie si finanțe văzând ca e un timbru pus cerut de scoala anume pentru inlocuire diploma!! Va rog si va mulțumesc daca ma puteți ajuta!!
Cel mai recent răspuns: Analaura20 , utilizator 12:19, 17 Mai 2017
"CNRED recunoaște actele de studii de nivel preuniversitar obținute în străinătate, prin evaluarea și stabilirea nivelului, domeniului și/sau a specializării, raportat la sistemul românesc de învățământ.

În urma evaluării, CNRED poate recunoaște nivelul, domeniul de studii și/sau specializarea, automat sau prin susținerea de examene de diferenţă sau alte măsuri compensatorii. În aplicarea măsurilor compensatorii, CNRED colaborează cu Inspectoratele Școlare Județene și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Această procedură se aplică atât pentru continuarea studiilor în România, cât și pentru accesul la piața forței de muncă.

CNRED recunoaște, în baza unui dosar, în termen de 30 zile, actele de studii care atestă efectuarea claselor XI-XII și absolvirea studiilor de nivel bacalaureat, școala profesională și școala postliceală."
[ link extern ]
Multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea studiilor superioare de scurtă durata la ciclu i bologna MS75 MS75 La ce instituție mă adresez pentru Echivalarea studiilor superioare de scurtă durată finalizate în 1996 la ciclul I Bologna conform Ordinului nr. ... (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat alidiana alidiana Salut tuturor! Urmez cursurile serale in cadrul unui liceu privat, de contabilitate, din Roma, iar anul acesta dau (in sfàrsit), ultimul examen, ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)