Subsemnatul ..................... declar că RENUNŢ LA SUCCESIUNE din motive financiare, medicale şi din cauza neînţelegerilor între părţile implicate în proces provocate de împărţirea masei partajabile, ceea ce a creat un fond conflictual accentuat, şi prelungeşte această succesiune, implicând costuri financiare pe care nu le mai pot achita.
Întrucât, m-am deplasat singur pe la diverse instituţii, pentru eliberarea tuturor actelor necesare în vederea ataşării acestora la dosar, am suportat singur cheltuielile destinate acestui scop în valoare de 3000 lei (reprezentând doar valoarea chitanţelor fără să fie incluse şi multiplele transporturi etc.), am o vârstă înaintată (70 ani), probleme de sănătate, handicap accentuat (picior drept amputat), neajunsuri financiare, nu mai doresc continuarea succesiunii.
Aceasta ar fi trebuit sa fie cerere de renuntare la proces, dar din greseala isi pierde dreprul..........cum se poate anula?
Din ce ati mentionat scrie clar ca renunta la succesiune si nu la proces. Cine v a sfatuit v a sfatuit prost sau ati facut o fara a va fi informat inainte.
Daca persoana in cauza, chiar avand o varsta inaintata, a fost in deplinatatea facultatilor mintale si a avut un consimtanant neviciat nu prea aveti ce sa mai faceti acum.
nu se poate face cerere de anulare, fiind o greseala? motivele mai degraba se potrivesc unei renuntari la proces, exista o neconcordanta intre ceea ce cere si motivele renuntarii, si cererea a fost trimisa prin posta nu s a prezentat personal,
Nu ar putea fi chemat sa clarifice, ce vrea defapt? Multumesc
Nu are nici o relevanta faptul ca acea cerere s-a trimis prin posta. Conform legii înscrisurile se pot trimite și prin posta, cu confirmare de primire. Domnul se poate prezenta în instanta sa -și expună personal punctul de vedere dar nu știu ce șanse sunt să i se anuleze cererea de renunțare.
Anulare succesiune?
DENYL
am dat o declaratie in fata notarului precum ca renunt la succesiune....deci este facuta de un notar...am trimis-o persoanei in cauza prin posta, dupa care a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune
shoniro
buna ziua,
mama, din motive financiare si de buna credinta a renuntat la succesiune in favoarea fratelui sau, dar cu promisiunea acestuia ca in cazul vanzarii ... (vezi toată discuția)
Anulare succesiune
kl11
In ce conditii este posibil ca o taxa de succesiune sa se anuleze, in conditiile in care unul dintre cei doi (care au facut ac taxa) s-a razgandit si doreste ... (vezi toată discuția)