avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal dupa partaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal dupa partaj

As dori sa stiu daca pot intenta fostului sot un proces penal pentru furt intre soti, avand in vedere ca la partaj am castigat masina cumparata din banii proprii am divortat de sot din vina sa exclusiva , deoarece nu avea niciun venit si a vrut cu tot dinadinsul sa-si insuseasca masina , care este considerata de el bun comun. Mentionez ca masina mia- luat-o din curtea casei in care locuiam impreuna si mi-a dus-o la tara la parintii lui in in iauarie 2014, unde se afla si in prezent. Am facut numeroase sesizari la politie, dar mi s-a spus ca trebuie sa fac partajul. Am cerut si in instanta sa vad starea masinii prin intermediul unui executor si am obtinut asta, insa in prezent fostul sot mi-a facut apel la partaj si intentioneaza sa lungeasca procesul pentru ca starea masinii sa fie una precara. Doresc sa stiu daca pot face ceva, avand in vedere ca masina nu m-a lasat s-o inmatriculez si doresc sa o folosesc pentru ca am nevoie de ea. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:19, 18 Mai 2017
Eu zic ca doar prin partaj puteti rezolva.
In ceea ce priveste furtul intre soti, acesta se sesizeaza la plangere prealabila, iar plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Pana sa o partajati, puteti cere pe calea ordonantei presedintiale, dreptul e a o folosi ( poate alternativ cu el, mai bine decat deloc)pana aveti un rezultat al partajului, iar pt a o putea folos, sa va dea acetele sau ce va e necesar pt inmatriculare.
Cand a luat masina?
Pana la hotarare definitiva e bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua... ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala pentru furt si inselaciune Lavinia Mustata Lavinia Mustata Am cumparat o masina din surse proprii pe care fostul sot mi-a luat- o fara consimtamantul meu si refuza sa mi-o dea. Fiind avocat mizeaza pe premiza ca voi fi ... (vezi toată discuția)