avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poprire pentru pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poprire pentru pensie de intretinere

In cazul divortului pronuntat la notar dupa cite luni poate merge fosta sotie la un executor judecatoresc ptr a-mi pune poprire pe salariu ptr pensia de intretinere Trebuie sa treaca un anumit timp sau poate merge imediat ce are conventia notariala? Care este procedura ?
gi-jane...probabil termenul de formulare a vreunei contestatii la actul de poprire este depasit demult (15 zile de la virarea popririi de la angajator la bej). Userul are probleme financiare si nu mai putem dezgropa. Poate ca mai putina casa, poate ca mai putin copii....nu mai conteaza.
Contestatie la executare privind titlul, ori întinderea executării poți formula oricând în termenul de prescripție, numai în termen de 15 zile.
Contează și ce bunuri are și cati copii are, ca dacă ai datorii, nu faci înțelegeri în dama creditorului ca dai tu tot salariul copiilor. Dacă nu ai salariu, executarea poate și și imobiliara, asa ca din toate contează cate puțin.

Nici nu aveți nevoie de executare silita. Cine va spus asemenea prostie ?
Mergeti la BEJ care va pus poprirea. Formulați o cerere privind recalcularea cotei supuse popririi și gata. Arătați motivele, atașați declarația autentificată și asta este.
În cazul unui refuz al BEJ, contestație, suspendarea executării și gata. Instanta va da dreptate.
De ce să mai dați banii la alt executor.

G.I . J - Poprirea de face succesiv. Practic de poate face contestație la fiecare poprire lunara, in termen de 15 zile.
Dar în cazul de fata, anunță executorul că s-a schimbat starea de fapt, apărând alta obligație de plata ce are prioritate, și acesta, trebuie sa recalculeze suma poprita lunar până la recuperarea întregii creanțe datorate.
În rest, nu contează dacă are alte bunuri executabile, atâta timp cât are venituri asupra cărora de poate pune poprire. Nu contează ce suma va lua creditorul sau daca durează 100 de ani până își recuperează banii.
Executarea privind bunurile se face când nu ai venituri asupra cărora sa de poate pune poprire.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
gi-jane2, moderator
daca si-au fixat pensie de 50%, nu mai are venit urmaribil si se ajunge la bunuri.
Bunuri mobile sau imobile nu există.Asta e și scopul .Credite luate cu buletinul fără giranți fara ipoteca.De la 8200 euro cât am luat credit acum âmi spun cei de la kruk că le datorez 650 mil lei vechi în condițiile în care am plătit ratele 5 ani și de 3 ani am poprire.Asta ptr moment e singura soluție în cazul meu după mai vedem.

Alte discuții în legătură

Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)