avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc cu spații comerciale la parter.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc cu spații comerciale la parter.

Vă rog să mă edificați în următoarea problemă:
Blocul în cauză are 4 etaje + parter.Sub parter sunt spații prin care trec instalațiile de apă,canal,termice și electrice.Blocul a fost construit în anul 1982 și de la începutul său toate spațiile de la parter au avut caracter comercial fiind sub tutela unei Asociație cooperatiste,actualmente Societate cooperatistă.
Întru-nul din aceste spații de la demisol am hotărât în Adunarea generală de a funcționa sediul asociației de proprietari ,considerând că acest spațiu este a tuturor proprietarilor din condominiul respectiv deoarece face parte din proprietatea comună. După amenajarea și funcționarea ,deja,de trei ani a sediului în acest spațiu vine Societatea cooperatistă și ne somează să părăsim acest spațiu pe care îl consideră ocupat abuziv de către noi, deoarece toate spațiile de sub parterul blocului ar aparține acestei societăți considerându-se ,citez din somație, ”proprietara acestor spații conform autorizației de construcție a blocului și a proiectului de execuție unde este specificat că unitatea noastră a investit pentru amenajarea de spații comerciale după cum urmează : parter 600 mp și demisol 900 mp.”
Precizez că in virtutea acestui drept invocat de către societatea cooperatistă sunt și alte spații de la demisolul condominiului care au fost vândute sau sunt închiriate, cu precizarea că întâmpinăm mari probleme pentru întreținerea și repararea instalaților de apă și canalizare.
Cine are dreptate în cele expuse de mine și cum trebuie să procedez pentru a rămâne in acest demisol.Am cerut să-mi arate act de proprietate ,dar nu are și spațiul respectiv nici nu este întabulat.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 07:29, 19 Mai 2017
e o problema juridica complicata care se rezolva doar in instanta.
Cunosc o speta asemanatoare.
Asociatia a avut castig de cauza; dar dupa cativa ani de procese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dileme cu demisolul blocului Loredana80 Loredana80 Demisolul blocului in care locuiesc (200mp) a fost cumparat in 1993 de catre o familie care detine si o firma, prin urmare spatiul este folosit ca locuinta si ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale de la parterul blocurilor trebuie sa plateasca la fel ca orice proprietar de apartament din acel bloc ? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Spatiile comerciale aflate la parterul unui bloc de 7 etaje trebuiesc sa fie inclusi in asociatia de proprietari, trebuie sa participe si ei la cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Contributii la asociatia de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu ... (vezi toată discuția)