avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoare testament notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoare testament notarial

O matusa doreste sa-mi faca testament notarial privind bunurile ei
(mentionez ca eu sunt nepot de frate).
Cum se va imparti averea la decesul ei in conditiile in care nu are copii,este divortata de sot care a si decedat,iar parintii sai sunt decedati?Va trebui sa fie chemati la succesiune colateralii privilegiati si ce valoare mai are testamentul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:32, 19 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Colateralii privilegiati nu sunt mostenitori rezervatari, deci nu au de ce sa fie chemati la succesiune.
La decesul matusii, in baza testamentului, se va dezbate succesiunea, iar dvs veti culege intreaga masa succesorala, in calitate de legatar universal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - succesiune Luyzaa Luyzaa buna seara am si eu o intrebare. am un testament de la matusa mea pentru casa, cu clauza de ingrijire. cand moare la succesiune cine trebuie sa ia parte in ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)