avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt moștenitor colateral privilegiat al unchiului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt moștenitor colateral privilegiat al unchiului meu, fără alți moștenitori în viață. Ce drepturi am, și cum se realizează succesiunea dacă el a făcut un testament notarial unei persoane care nu face parte din familie?

Sunt mostenitor colateral privilegiat,fara alti mostenitori legali in viata(unchiul meu a decedat neavand sotie,copii ci doar 2 frati decedati anterior ,unul din acestia neavand copii,iar celalalt fiind tatal meu.A lasat un testament notarial in favoarea unei persoane care nu face parte din familie despre care nu stiu nimic. Ce drepturi am si cum se realizeaza succesiunea?
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: costinash , utilizator 16:17, 17 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Bunurile revin mostenitorului testamentar avand in vedere ca dumneavoastra sunteti mostenitor privilegiat dar nu rezervatar.
acest răspuns util
Data fiind existenta testamentului, intreaga masa succesorala va reveni legatarului.
Dar daca testamentul nu este este pe intreaga avere ci doar pe o parte din ea (casa, masina,loc de veci ?? Multumesc anticipat
acest răspuns util
Atunci numai acele bunuri vor fi dobandite de legatar, iar dvs veti mosteni bunurile ramase.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare testament notarial bim67 bim67 O matusa doreste sa-mi faca testament notarial privind bunurile ei (mentionez ca eu sunt nepot de frate). Cum se va imparti averea la decesul ei in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenitor colateral ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Sotul meu este singurul mostenitor al unei matusi, singura sora a mamei sale decedate. Matusa este casatorita, neavand copii cu sotul ei care are ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)