avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

O societate comerciala isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat de la o cooperatriva mestesugaresca.
Acum a aparut ocazia de a cumpara acest spatiu; s-a convenit ca jumatate din suma sa se plateasca in momentul incehierii contractului de vanzare-cumparare, cealalata jumatate se va achita esalonat in 4 in rate( intrun an de zile).

care ar fi procedura de urmat intr-un asemena caz?
1. Se reziliaza contractul de chirie
2. Se incheie contractul de vanzare cumparare, cu mentiunea ca se transfera proprietatea asupra imobilului in momentul incheierii contractului.
3. Privilegiul vanzatorului se inscrie din oficiu in Cartea Funciara pana la data achitarii sumei totale?
4. Care ar fi problemele cu care m-as putea confrunta in calitate de proprietar intr-o asemenea situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 16:58, 22 Septembrie 2009
atunci de recomnadata este sa platim restul sumei intr-un timp cat mai scurt posibil....si in tot acest timp pana cand se transfera dreptul de proprietate cumparatorul poate sa foloseasca spatiul....fara a plati chirie......ma scuzati pentru insistenta,.......dar m-a uimit solicitarea lor de a plati in continuare chirie.....nu o vad justificavila si legala.....atata timp cat se perfecteaza un contract de vanzare-cumparare
Pai daca nu deveniti proprietar la data incheierii contractului, este firesc sa va ceara chirie pentru folosinta unui spatiu care este al lor.

Solicitarea lor nu incalca cu nimic vreo lege, oricare ar fi ea.
In acest caz, se reziliaza contractul de inchiriere care exista in momentul de fata sise precizeaza in contractul de vanzare- cumparare valoarea chiriei pana la data in care se transfera dreptul de prorpietate sau se incheie un nou contract.
Nu m-am mai confruntat cu genul acesta de tranzactie si de aceea am atatea nelamuriri.

va multumesc pentru intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament in rate Osanca Osanca Buna ziua, vand un apartament si primesc avans suma de 1000euro, diferenta urmand sa mi se plateasca in rate egale lunar, pe o perioada de 5 ani.Pentru mine ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)