avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare contract vanzare-cumparare

In 1992, soacra mea a cumparat un apartament de la stat, conform Decretului Lege nr.61/1990; HG 88/1991 si HG 562/1991.Conform art.7 din Legea 61/1990, o persoana care avea pana in 30 ani, putea cumpara apartamentul cu avans mai mic, adica 10% si putea beneficia si de dobanda mai mica la credit, adica 2%.Din acest motiv,soacra mea a dorit ca in contractul de vanzare cumparare incheiat cu Romconfortul, societatea de la care a cumparat apartamentul,sa fie trecuta ca si cumparator si cumnata mea care pe atunci avea 25 ani, deci la cumparator sunt trecute cumnata si soacra mea.Toate platile au fost facute de soacra mea, toate chitantele fiind pe numele acesteia.In urma decesului soacrei mele , cand a trebuit sa facem succesiunea, cumnata mea a sustinut ca jumatate din acest apartament este al ei, conform contractului de vanzare cumparare, recunoscand ca acesta a fost cumparat si pe numele ei pentru a se putea beneficia de avans si dobanda mai mica.Daca sotul meu s-ar adresa justitiei am putea obtine o impartire in procente egale a apartamentului?Ne poate ajuta cineva cu sfat juridic si reprezentare?
Cel mai recent răspuns: mulinita , utilizator 12:29, 15 Ianuarie 2006
Cu ocazia partajului judiciar se va putea dovedi cine a platit ratele,cine a achitat avansul etc.Apelati la un avocat care stie sa va formuleze actiunea si sa rezolve aceasta chestiune.
la succesiune, notarul nu poate face partajul. Deci tb sa va adresezi judecatoriei. Intreaba mai multi avocati ca sa ai mai multe opinii.
Vă îndrum să luaţi legaătura cu un avocat care să vă reprezinte interesele în instanţă. Este foarte importantă formularea acţiunii precum şi probarea celor invocate. Nu vă aventuraţi în nici un caz într-un asemenea proces fără avocat, deoarece cu siguranţă nu veţi avea şanse. Nu este o speţă la care răspunsul să-l cunoaşteţi dinainte, toate afirmaţiile trebuie dovedite, sarcina probei fiind a dv. nu a cumnatei, aceasta beneficiind de prezumţia instituită de contractul de vânzare-cumpărare din care rezultă că este coproprietar, alături de mama dv.
Succes!
av. Corina Capotă
cora@easynet.ro
Daca in contractul de vanz cumparare este specificat ca ratele se achita din pensia soacrei, este o dovada suficienta sau trebuie sa fac rost si de chitantele cu care a achitat anticipat creditul?Credeti ca mai pot gasi la Romconfort chitantele din anii 1993-1994?Multulesc pt. raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate si mai rau de atat? Oanuk Oanuk Buna ziua! Am sa incerc sa fiu scurta, si la obiect: am avut o garsoniera, dobandita inainte de casatorie, si acum 1 an, am dat-o prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament laurentiu68 laurentiu68 Ma numesc ispas laurentiu am terminat divortul iar acum sunt la partaj. vreau sa va expun problema cat mai concis pentru a vedea si dumneavoastra ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare fara acte originale ContSters121575 ContSters121575 As vrea sa ma ajute si pe mine ce este de facut in situatia urmatoare: - am imprumutat luand un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a ajuta un ... (vezi toată discuția)