Bună ziua ,tatăl meu in anul 1988 a făcut act de vânzare cumpărare pe apartament primei sale fiice din prima căsătorie eu fiind cea dea 2 fiica din a 2 casatorie fără ca eu si mama sa știm acest lucru atunci ,intrebarea mea este se poate ataca actul de vânzare cumpărare in acel act sau trecut doar 10 mp acel apartament avand mai mulți mp ,tata si cu mama mea au decedat acum 2 ani ce pot face si daca am vrun drept asupra acelui apartament ,aștept răspunsul mulțumesc frumos
Daca nici mama si nici dvs. nu erati trecute in actul de proprietate, nu erati proprietare ale apartamentului, atunci nu era obligatoriu sa fiti instiintate.
Dar se poate ataca actul de vânzare cumpărare sau nu se mai poate face nimic?Am aflat că ea (fiica tatălui meu) dorește să il vândă dar nu poate ca are probleme cu actele ,ce fel de probleme nu știu
Ca să-l atacați trebuie să fi găsit măcar un motiv pentru a-l ataca. De exemplu, îl atacați pentru că ați fost prejudiciată în drepturi, în diverse feluri (să zicem că s-a încheiat contractul cu nerespectarea nu-știu-cărei legi).
Dar văd că de fapt dumneavoastră v-ați fixat mai întâi scopul de a-l ataca, și mai apoi căutați motivele. Nu prea merge așa...
Cel mai bine ar fi să faceți rost de o copie a actului cu pricina și să solicitați o consultație unui avocat, căruia să-i oferiți toate detaliile, pentru a vedea dacă într-adevăr poate fi atacat pentru vreun motiv - de exemplu, așa cum spunea altcineva mai sus, dacă apartamentul era bun comun și s-a vândut fără știrea soției (deși, fiind act autentic notarial, mă îndoiesc că s-ar fi întâmplat asta).
În ceea ce privește suprafața de 10 mp, poate fi doar o eroare materială (nu-l veți putea ataca pentru atâta lucru), sau poate fi vorba de fapt despre terenul aferent locuinței.