avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE

Buna ziua
Am urmatorea situatie: un salariat detasat din data de 19.12.2016 pe o perioada de 6 luni ,deci pana in 18.06.2017. Societatea unde este detasat doreste sa il angajeze cu contract de munca incepand cu data de 24.05.2017.Care ar fi pasii care ar trebui urmati?
1) salariatul depune la societatea- mama,o cerere de incetare a detasarii
2) emitem decizie de incetare detasare cu data de 23.05.2017
3)incetam contractul de munca la societatea -mama cu 23.05.2017.
Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 23 Mai 2017
1. Salariatul va depune o cerere de incetare a c.i.m. cu societatea de unde este detasat.

2. Societatea de unde este detasat emite decizia de incetare a detasarii si , totodata , de incetare a c.i.m. , data incetarii detasarii = data incetarii c.i.m. = 23.05.2017 / 24.05.2017

3. La societatea unde este detasat se va incheia noul c.i.m.
Va multumesc si inca ceva....eu ca firma mama ,acum ca i-am incetat contractul ,dar pe toata perioada lui a fost detasat,am obligatia sa ii emit vreo adeverinta de vechime?
Pentru durata detasarii , adeverinta este eliberata de societatea la care a fost detasat.

Angajatorul de la care a fost detasat va mentiona in adeverinta de vechime eliberata doar perioada detasarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie salariat detasat car-men car-men Buna ziua, In cazul unui salariat detasat la o alta firma, atunci cand acesta isi da demisia, se intocmeste decizie de incetare a suspendarii si decizie de ... (vezi toată discuția)
Modificare salariul minim brut pe tara garantat in plata in cazul unui detasat Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am cativa salariati detasati la o alta societate cu salarii sub minimul brut pe tara cu 01.01.2015 ... (vezi toată discuția)
Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? aly_yoana aly_yoana Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? Va rog sa detaliati. (vezi toată discuția)