In urma cu 2 ani am ajutat un amic sa-si ia un credit de la un CAR,adica m-am pus girant la creditul lui.El si-a platit primele rate dupa care a intrat in faliment ....puternic chiar,a ramas fara servici.Au incercat cei de la CAR sa traga bani de la el pana nu au mai reusit,pana m-au gasit pe mine..salariat fiind.Am platit eu cateva rate(mentionez ca banii primiti de la CAR nu au fost pentru mine,deci nu am folosit un 1 leu din ei)....nah,greseala mea.Criza economica m-a afectat si pe mine,mi s-a scazut salariul si nu am mai putut plati acele rate.Cam dupa 4 luni de la ultima plata a mea ...ma suna un executor judecatoresc ca imi va pune sechestru pe masina si ca oricand ma poate opri politia pe strada si sa cheme executorul si gata...raman fara masina.Ce pot face?? Am inteles ca nici nu pot sa instrainez masina...as da-o unui frate,rude....numai sa nu mai fie pe numele meu.Am primit pana acum 2 amanari de la exector....nu stiu cat mai poate asptepta si el.Restanta la credit e de 4000 lei...plus ceva cheltuieli ale executorului,deci e usor de vandut un ford focus cu 4000 de lei pentru a-si recupera suma.Ce se poate intampla? a mai patit cineva asa ceva ?
creditul a carui girant sinteti se poate indestula cu sume retinute din salariu. numai in cazul in care nu (mai) sinteti salariat executorul se poate indrepta impotriva bunurilor personale. aveti grija (daca sinteti casatorit) ca bunul executat sa nu faca parte din categoria bunurilor supuse comunitatii de bunuri.
pentru recuperarea sumelor platite in numele si pentru prietenul dv. aveti calea unei actiuni in regres.
Cat timp am putut plati cateva rate pentru el eram incadrat cu 8 ore de lucru(norma intreaga)...dar din cauza crizei firma si-a restrans activitatea si am trecut la program de 4 ore/zi respectiv jumatate de norma.Mi s-a redus salariul foarte mult,sporuri taiate,diurne,etc si efectiv nu pot plati.Am incercat sa discut cu executorul despre o reesalonare a creditului si nimic.Ar fi o solutie instrainarea masinii (adica sa fac o vanzare-cumparare cu o ruda) si sa nu mai figurez cu masina pe numele meu?? macar pana la rezolvarea situatiei.