avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara, as dori o informatie legata de mostenire.Bunicul meu a decis sa divida bunurile si sa faca acte celor 2 fii ( mama si fratelui ei). Zile intregi mama s.a ocupat de toate actele si a umblat pe la toate rudele pentru a avea toate documentale necesare.( bunica e decedata) o data ajunsa la notar fratele nu s.a presentat pentru a semna actele.mama o sa lipseasca o perioada din tara iar la intoarcere intentioneaza sa intenteze proces fratelui.intrebarea mea este: el poate intenta un proces in perioada in care ea lipseste din tara?c'è consecinte poate avea mama tinand cont ca ii va fi imposibil sa se prezinte fizic la un eventual proces? Va multumesc anticipat
Da, el poate deschide proces cat ea nu se afla in tara.
Ea are dreptul de a-si angaja avocat daca nu se afla in tara pentru a se apara si a nu pierde termenele in care are dreptul legal de a se apara conform legii.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune...... buna ziua. va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care ... Eliivanov Eliivanov Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care incerc sa v o prezint. Sunt in indiviziune cu fratele meu, adica avem o curte 500mp din care ... (vezi toată discuția)
Calitate de martor ContSters224740 ContSters224740 Hristos a inviat! Situatie juridica: martor chemat in instanta - pt fond - trafic de persoane; martorul nu este in tara, pana sa ia decizia de a si alege un ... (vezi toată discuția)
Custodie copil denys77 denys77 buna sera Trec printr-o perioada foarte grea. Am un copil de 2 ani si 9 luni, nu sunt casatorit cu mama baiatului. In februarie anul acesta ne am certat si am ... (vezi toată discuția)