avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre asociatiile de proprietari

Intrebari legate de asociatia de locatari si reprezentantii acesteia:
- au dreptul la prime de vacanta ?
- au dreptul la tichete de masa ?
- au dreptul la tichete de vacanta ?
- asociata isi poate lua autoturism din banii locatarilor ?
- pot fi folositi banii locatarilor pentru excursii interne si externe ?
- au dreptul la prime de sarbatori, miel de Pasti, porc de Craciun etc ?
- este normal ca locatarii sa nu fie intrebati / consultati atunci cand isi maresc salarile precum si asupra altor avantaje si privilegii pe care si le atribuie ?
- este normal sa nu se detalieze sumele puse la plata pe listele de intretinere ?
- locatarii nu au dreptul sa stie salariile si alte privilegii pe care si le acorda singuri reprezentantii asociatiei ?
- Cine controleaza asociatiile ?
- Nu sunt obligate sa dea socoteala in fata locatarilor asupra sumelor percepute de la acestia ?
Au dreptul la toate acele bonusuri sau numai la o parte din ele, numai daca proprietarii le ingaduie.
Daca nu, atunci se cheama ca fac abuz, ba chiar furt din banii oamenilor.
Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde, desi au mai ramas intrebari pe care si le pun multi locatari si nimeni nu ne lamureste. Cert este ca asociatiile de proprietari provoaca multe, foarte multe nemultumiri in toata tara; nu stiu de ce nu se face nimic in aceasta directie. Din cele expuse de mine, s-a inteles ca asa stau treburile la asociatia de care apartin. TRIST, FOARTE TRIST, MACINARE PERMANENTA DE LINISTE INTERIOARA, DE NERVI, STRES CONTINUU, TINAND CONT CA ESTE VORBA DE "CASA NOASTRA". Este un stres cand trebuie sa merg sa le dau "dreptul", mi-e de-a dreptul lehamite.
Aveti dreptate, dar nici eu nu inteleg de ce nu va duceti la presedinte sa-i dati cu legea in cap.....evident, doar daca dvs o cunoasteti mai bine decat dansul/dansa.
In toate primariile exista un departament care se ocupa cu "indrumarea asociatiilor de proprietari" si unde puteti depune o plangere, iar primaria poate dispune un control financiar-contabil si n-o sa le fie foarte moale celor din conducerea asociatiei, daca nu nu pot da socoteala pentru toate neregulile pe care le-ati insirat.
aneta_sobo a scris:

- Nu sunt obligate sa dea socoteala in fata locatarilor asupra sumelor percepute de la acestia ?


Restul intrebarilor sunt legate de un singur raspuns, se organizeaza anual (sau de cate ori este nevoie) adunarea generala (extraordinara) a proprietarilor?

Care dintre intrebarile din primul mesaj sunt reflectate in realitatea asociatiei dvs.?
Daca toate intrebarile dumnevoastra provin din practica asociatiei in care locuiti va recomand sa solicitati sa participati macar la o sedinta de comitet sau sa convocati alaturi de alti proprietari o adunare generala extraordinara. In cadrul ei incercati sa obtineti acces la documentele asociatiei. Daca nu, macar organizarea unei expertize contabile independente. In general expertizele costa destul de mult, insa pe dumneavoastra in prima faza nu va intereseaza obtinerea in detaliu a tuturor neconformitatilor ci doar realizarea unei situatii activ-pasiv reale + alte cateva verificari punctuale. Astea nu o sa coste atat de mult.
PS: Ar trebui ca macar cenzorul, daca il aveti sa va explice cateva lucruri
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - mosia proprie ? toma necredinciosul toma necredinciosul Intr-o Asociatie de proprietari mare (47 scari de bloc), mostenire de dinainte de 89, conducerea se comporta ca pe mosia proprie. Anul trecut (2013) in ... (vezi toată discuția)
Este infractiune? alm0nd0 alm0nd0 Buna seara. De ieri ma framanta o problema. Am avut adunare generala la asociatia de proprietari unde un unchi al meu detine un apartament (eu nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Litigiu asociatie proprietari nelush2103 nelush2103 Presedintele unei Asociatii de Proprietari poate angaja un Avocat intr-o cauza cu restantieri intretinere, fara sa aiba acordul Comitetului executiv sau al ... (vezi toată discuția)