avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... perchezitie nemotivata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

perchezitie nemotivata

buna ziua, sunt din Sf.Gheorghe, CV, si in data de 20 august '09 la domiciliul meu a fost facuta o perchezitie de catre 4 ofiteri DIICOT. la plecare acestia mi-au lasat o copie dupa mandatul de perchezitie si am facut un proces verbal cu lucrurile ce au fost ridicate: calculatorul si 3 CDuri(din mai multe ce le aveam prin casa). mi sa zis ca in cateva zile voi fi 'cautat' pentru discutii declaratii etc....si nimic. stiu foarte sigur ca nu am facut nimica ilegal ce sa le starneasca intersul lor......Intrebarea mea este cum pot afla ce am facut....nu mi s-au comunicat acuzatii motive nimica......si asi vrea sa stiu si eu acuzatile..(doar e dreptul meu) si ce se intampla cu calculatorul...cand mi se restituie. Nu exista un termen in care trebuie solutionata o problema sau o procedura gen ...daca tot i-am luat omului lucrurile sa stie de ce...un motiv ceva...?? 26/d/p/2009 e nr dosar la DIICOT covasna si 3081/305/92009 dosar la judecatorie atata stiu ca este inceput dosar de urmare penala???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:51, 23 Septembrie 2009
Eu cred ca prima greseala ati facut-o in momentul in care nu ati cerut sau nu ati citit continutul mandatului de perchezitie,care trebuia sa contina in mod obligatoriu,toate datele despre care au aratat si colegii de site.Daca mandatul nu contine acele date este nul de drept si atunci,apar alte consecinte.
Data fiind situatia in care va aflati,este bine sa apelati serviciile unui avocat pentru a ave parte de o sustinere profesionista a cauzei
In autorizatia de perchezitie sunt mentionate numarul de inregistrare al dosarului la DIICOT si la judecatoria Sfintu Gheorghe, mai sunt facute niste mentiuni la articole de lege care tin strict de procedura penala in cazul efectuarii perchezitiei (art.101,103-105, 107-108 si 111 C.P.P.) si datele mele de identificare....nume adresa cnp...etc....dar referitor la savarsirea vreunei infractiuni sau din care sa reiese vre-o acuzare sau orice altceva nu este. .....Si la perchezitie nu este obligatorie si prezenta unui procuror..???.....ca s-au prezentat doar 3 ofiteri (subcomisari)
Deci, este clar ca perchezitia s-a efectuat intrun dosar penal cu urmarire penala inceputa. Calitatea trebuie sa va fie comunicata. Apelati urgent la un avocat sa va reprezinte. Daca s-a ridicat computerul se pare ca este vorba chiar de fraude informatice, ori altceva.
La perchezitie nu este nevoie de prezenta procurorului, deoarece cei trei politisti sunt politisti judiciari si sunt delegati de procuror pentru efctuarea unor acte de UP.
Mult succes!
Autorizatia de perchezitie ar trebui sa contina:
- denumirea instanţei;
- data, ora şi locul emiterii;
- numele, prenumele şi calitatea persoanei care a emis autorizaţia de percheziţie;
- perioada pentru care s-a emis autorizaţia;
- locul unde urmează a se efectua percheziţia;
- numele persoanei la domiciliul sau reşedinţa căreia se efectuează percheziţia;
- numele învinuitului sau inculpatului.
Eu zic ca pana nu va angajati un avocat sa nu faceti niciun demers.
Poate sa fie vorba de o fapta de care habar nu aveti ca ar constitui infractiune.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de perchizitie domicilara Petre Enache Petre Enache Daca cineva este martor intr-un dosar penal, se poate emite un madat de perchizitie domicilara a acelei persoane? si in cuprinsul mandatului nu trebuie ... (vezi toată discuția)
Caz complicat de abuzuri DianaV DianaV In luna ianuarie anul trecut un procuror DIICOT incepe urmarirea penala impotriva a doi invinuti pentru o serie intreaga de fapte numite in articole din ... (vezi toată discuția)
Perchezitie domiciliara ilegala? DrAGoS80 DrAGoS80 Buna ziua! Am apelat la acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns care o sa-mi fie de ajutor in urmatoarea problema: Acum 2 zile, s-au prezentat 2 ... (vezi toată discuția)