avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in strainatate

Buna ziua, momentan traiesc in Austria, iar copilul meu de 15 ani este acasa ca mama mea, eu fiind divortata de tatal lui. Am lasat in grija mamei prin cale legala, adica prin hotarare judecatoreasca. Intrebarea mea este ca poate sa treaca, fiul meu granita, insotita de mama mea, fara sa dau si eu o declaratie la notar?
Cel mai recent răspuns: bilibokzsuzsa , utilizator 18:52, 22 Mai 2017
ce fel de custodie aveți în hotararea judecatorească?
Buna ziua,
Nu poate decat cu acord notarial de la dumneavoastra sau cu sentinta data de instanta care sa substituie acordul dumneavoastra.
Nu inteleg de ce nu va dati acordul la orice notar din Austria si sa-l transmiteti mamei dumneavoastra?
Solicitati, totodata, si acordul tatalui.
Nu stiam ca acordul dat la un notar din Austria se accepta in Romania. Multumesc pt indrumare, asa voi proceda, Cea mai simpla varianta.
Avem drepturile parintesti amandoi, si tata si eu. De la tatal copilului stiu ca tre sa am acord, nu stiam cum sa fac in cazul meu ca sa fie cat mai simplu. multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Parintii copilului nu sunt casatoriti Lauraa28 Lauraa28 Buna ziua! Am o nelamurire si stiu ca dumneavoastra ma veti lamuri! Parintii copilului traiesc in concubinaj,copilul este recunoscut de tata, dar in acelasi ... (vezi toată discuția)
Custodie totala bikeoholic bikeoholic Buna. Sunt mama unui minor in varsta de 4 ani pentru care am dreptul de custodie totala prin sentinta judecatoreasca in care scrie clar ca tatal isi poate ... (vezi toată discuția)